Női kosárlabda

2017.09.26. 20:50

A ZTE NKK II vereséggel nyitott, de ebből is tanulna

Az első találkozóját ugyan egy mérkőzés végi kosárral elveszítette a ZTE NKK II női kosárlabdacsapata, de kellő tapasztalatot is szerzett. Az egerszegiek ebben a szezonban beneveztek az Amatőr NB-s bajnokságba, amely a második vonalat jelenti.

Kerkai Attila

Kovács Georgina a Göcsej Kupa után a vasárnapi bajnokin is segítette csapatát a játékával

Fotó: Katona Tibor

Tatabányai KC–ZTE NKK II 58-56 (11-17, 15-12, 11-21, 21-6)

 

Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, 100 néző. Jv.: Gaál, Győrffy.

ZTE NKK II: Kovács G. 10/6, Kovács C., Vincze V. 12/6, Gaál 2, Jurkó 11/3. Csere: Preisinger, Kaj 2, Varga K. 8, Liska 11, Csarankó. Edző: Horváth Zsófia.

A ZTE NKK II fiatal csapata idegenbeli mérkőzéssel mutatkozott be a női Amatőr NB Fehér-csoportjában. Ráadásul egy rutinos ellenfél várt Horváth Zsófia csapatára, amely zónával kezdte a mérkőzést, de ez ellen jól kezdtek az egerszegiek. Az első félidőben végig a ZTE NKK II vezetett, sőt, magabiztos, 13 pontos előnnyel indultak neki az utolsó negyednek (37-50) is.

Kovács Georgina a Göcsej Kupa után a vasárnapi bajnokin is segítette csapatát a játékával
Fotós: Katona Tibor

Ebben viszont nagyon kevés pontot dobtak, a tapasztaltabb ellenfél fokozatosan közelítette meg a ZTE csapatát, amitől az egerszegiek elbizonytalanodtak. Az utolsó percben is még a ZTE II kezében volt a döntő labda, de egy negyed végi kosárral győzött a Tatabánya (58-56).

Horváth Zsófia: „Bár a mérkőzés nagyon hullámzó volt, ám úgy gondolom, hogy nincs okunk keseregni. Az első közös mérkőzésünk volt és bízom benne, hogy minden egyes találkozón előrelépünk valamiben. Ilyen meccseket szeretnénk játszani, hogy mind a játékosok és jómagam is tanuljunk, gyűjtsünk tapasztalatot, hogy később az ilyen kiélezett helyzetekben már jobban teljesítsünk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában