Labdarúgás

2018.01.16. 20:30

A ZTE FC-nél most már szinte biztos, hogy a télen távozik Szappanos kapus

Kedden a ZTE FC labdarúgócsapatánál hivatalosan is bejelentettek három új érkezőt, kettejükkel szerződést kötött a klub, míg egyikük kölcsönbe érkezik. Mindhárman megkezdték a közös munkát a csapattal.

Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor

Szombati számunkban már mi is megírtuk, kik lesznek az új szerzemények. Fodor Ákos a Kisvárdától érkezik kölcsönbe fél évre, de a zalaiaknak a nyáron opciós joguk lesz a további hosszabbításra. Ugyancsak csatlakozott a kerethez az Újpesttől érkező Kovács Zoltán, a 33 éves hálóőrrel 2 és fél éves szerződést írt alá klub. Ő egyébként 63 mérkőzésen védett a magyar élvonalban, ám közben 2011 és 2015 között a ciprusi első osztályban az Arisz Limasszol és a Nea Szalamina tagjai is volt. A Puskás Akadémiától érkező Hudák Martin szintén bekapcsolódott a munkába, ő is két és fél éves megállapodást kötött a ZTE FC-vel – adta hírül a klub honlapja.

Ami viszont már egy másik hírportálon (csakfoci.hu) jelent meg, hogy Szappanos Péter kikerült a ZTE FC keretéből, miután nem egyezett meg a Puskás FC-vel, holott a két klub megállapodott egymással (a cikk szerint Szappanosért Hudák Martin és Madarász Márk érkezett volna).

Fotó: Katona Tibor

Ami biztos, hogy Hudák végül Egerszegre került, Madarászt pedig valóban szeretnék még megszerezni a zalaiak. Mint megírtuk, Szappanosnak a nyáron jár le a szerződése a ZTE-vel, ám nem fogadta el a klub ajánlatát a hosszabbításra. A ZTE FC-nél már a pótlására is gondoltak, hiszen ezért igazolták le Kovács Zoltánt az Újpesttől, s itt van még az eddigi második számú kapus, Szemerédi Norbert, valamint az Andráshidától visszarendelt fiatal Macher Dávid is.

Ágoston Zoltán, a ZTE FC klubigazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, miután Szappanos a nyáron távozik, már most gondoskodni akartak a pótlásáról. Továbbra is az a klub álláspontja, ha megfelelő ajánlat érkezik érte, már a télen távozhat.

Egyébként Szappanos Pétert is megkerestük, aki személyesen mondta el, hogy nem tud róla, miszerint kikerült volna a keretből, elmondása szerint továbbra is edzésben van.

- Készülök és nem is szeretnék mást mondani, mert ugyanaz a helyzet velem kapcsolatban, amit éppen az önök lapjának nyilatkoztam pénteken – mondta el a hálóőr.

Akkor azt nyilatkozta, szeretné magát magasabb szinten kipróbálni, ráadásul van kérője is, ezért nem hosszabbított. Hozzátette: ha a télen nem jön össze a váltás, akkor tavasszal is mindent meg szeretne tenni az egerszegiek sikereiért.

Egyébként információink szerint újabb játékossal köthet szerződést a ZTE FC szerdán. A csapat az első felkészülési mérkőzését szombaton játssza a megyei I. osztályú Csács-Nemesapáti ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában