Kanizsai pont és zetés helytállás

2018.03.23. 19:13

A női labdarúgó NB II két legjobb nyugati csapata ellen játszottak a zalaiak

A Ziccer NLSE az idény során harmadik alkalommal találkozott a balatonfürediekkel a női labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában, és ezúttal már sikerült pontot is szereznie ellenük. A másik zalai érdekeltségű találkozón a ZTE FC hazai pályán kapott ki egy góllal.

Kühne László, Bedő István

Felvételünk a két zalai csapat tavaly szeptemberi, nagykanizsai megyei rangadóján készült Fotó: archív/Szakony Attila/Zalai Hírlap

Ziccer NLSE-Balatonfüredi FC 2-2 (1-1)

Nagykanizsa. Jv.: Szabó III Z.

Ziccer NLSE: Balassa Sz. – Halász, Farkas Cs., Balassa D., Latin, Kozma, Horváth E., Vizi, Szollár, Kunics, Szabó Zs. Edző: Benedek József.

Gólszerzők: Kunics, Vizi, illetve Ferencz, András.

A második helyen álló Balatonfüred volt a hatodik helyezett kanizsai női labdarúgók vendége és a felek szakadó esőben, igencsak mély talajú pályán játszhattak. Bátran kezdtek a hazaiak, már az első percekben gólhelyzetet tudtak kialakítani, ugyanakkor egy szöglet után a fürediek szereztek vezetést. Az egyenlítés nem sokáig váratott magára, Kunics Réka az ellenfél kapusát ügyesen támadva szerzett gólt.

A második félidő elején Szollár Bernadett szabadrúgása kijött a Balaton-partiak kapusáról, Vizi Szilvia pedig jókor érkezve a hálóba helyezett. Az iram fokozódott, a Balatonfüred pedig egyenlített, a további kanizsai lehetőségek viszont kimaradtak és maradt a döntetlen.

Benedek József: „Az eredménnyel elégedettek lehetünk, ahogy a csapat küzdeni tudásával és motiváltságával is. Egy kis határozottság és némi szerencse hiányzott a még szebb eredményhez. A helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez és a nehéz körülmények között is jó mérkőzést játszottunk.”

Jók: Farkas Cs., Kunics, Vizi.

Felvételünk a két zalai csapat tavaly szeptemberi, nagykanizsai megyei rangadóján készült Fotó: archív/Szakony Attila/Zalai Hírlap

ZTE FC-PMFC Keresztes Lovagok 0-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Hegedüs.

ZTE FC: Tolnay – Nagy B., Szegedi, Jelenics, Gáspár, Bánfi, Tauker, Széplaki, Major (Németh), Gerencsér (Horváth K.), Király L. (Györgyfalvay). Edző: Pergel Andrea.

Gólszerző: Titi.

A tartalékosan felálló hazaiak kapuját ezúttal egy mezőnyjátékos védte, és további hiányzók is akadtak a ZTE-ben. Ráadásul az utánpótláskorú játékosok, akik saját korosztályukban is szerepelnek, a szabályok szerint csak egy félidőt játszhattak. A házigazdák így is becsülettel küzdöttek, mindent megtettek a sikerért. A második félidőben egy megpattanó lövés talált utat a ZTE kapujába, ezzel a góllal nyert az éllovas.

A tartalékos hazaiak végig egyenrangú ellenfelei voltak a listavezetőnek. A példás küzdésért egy pontot mindenképpen megérdemeltek volna.

Pergel Andrea: „Tartalékosan álltunk fel, de a lányok igazán odatették magukat, ezért dicséret illeti őket. Komplett csapattal biztos vagyok benne, hogy nyertünk volna az éllovas ellen.”

Jók: az egész csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában