A mezőny nemzetközi

2018.08.21. 21:00

Kosármeccsdömping a negyedszázados leány tornán

Javában tart a 26. Zalakaros Kupa leány kosárlabdatorna, melynek keretében négy korcsoportban mérkőzhetnek egymással a nemzetközi mezőny résztvevői.

Khüne László

A serdülő korosztály tegnapi, BEAC (balról)–Csata DSE meccsén Pánczél Ilona húz el Molnár Zsófia mellett Fotó: Gergely Szilárd

A negyedszázada életre hívott tornára idén gyermek, serdülő, kadet és junior csapatokat vártak a házigazda Kanizsa DKK és Kanizsai Vadmacskák SE együttesei. A juniorok kezdték a tornát a jól bevált helyszínen, a zalakarosi Móra-iskola torna­termében.

– A Kanizsai Vadmacskák juniorjai csoportjukban legyőzték a Szekszárdot (80–78), majd a Nyíregyházát is (73–64), így következhet majd számukra a finálé – számolt be a történésekről a kanizsaiak szakmai stábjának tagja, Kovács Magdolna.

A serdülő korosztály tegnapi, BEAC (balról)–Csata DSE meccsén
Pánczél Ilona húz el Molnár Zsófia mellett Fotó: Gergely Szilárd

A juniorok döntőjét szerdán 16 órától rendezik a karosi helyszínen, és a KVSE ellenfele a Csata DSE lesz.

A serdülőknél a Győr 42–37-es legyőzésével indítottak a nagykanizsaiak.

A gyermek és a kadet mezőnyben már nemzetközi a mérkőzéssorozat, hiszen Kapronca megyéből és Zágrábból is érkeztek együttesek a tornára. A kupának lesznek mérkőzései kanizsai helyszínen is, hiszen augusztus 24-én, pénteken 18 órától a kadet Kanizsa–Zágráb mérkőzést a Cserháti-csarnokban rendezik meg. Ugyanitt kerül sor szombaton 9 órától egy kadet találkozóra is, egész pontosan egy helyosztóra, majd a gyermek versengés két, szintén helyezésekről döntő meccse kerül sorra a csarnokban. Zalakaroson a meccsek mindennap reggel 8.30-tól kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában