Judo

2017.11.24. 19:55

Ismét a legjobb hazai cselgáncsozókat várják

A Zalaegerszegi Judo SE az idén is vállalta, hogy vasárnap megrendezi a 2017. évi férfi és női I., II., illetve III. osztályú országos csapatbajnokságot, ami a cselgáncssporton belül az egyik legrangosabb hazai megmérettetésnek számít.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

Azért írtuk, hogy ismét vállalta a Zalaegerszegi Judo SE a rendezést, mert egy esztendeje is Egerszeg adott otthont az eseménynek. Avval a különbséggel, hogy az volt az első alkalom, hogy a zalai megyeszékhely volt a helyszíne a csb-nek. Minthogy ez már a második lesz, így a szervezők is kellő rutinnal rendelkeznek. Ám valóban könnyebb volt így felkészülni az újabb kihívásra? Mindezt Varga Zoltántól, az egerszegi klub elnökétől kérdeztük.

- Kezdjük azzal, hogy bár először voltunk házigazdák egy évvel ezelőtt, de mindenki nagyon elégedett volt úgy a szervezéssel, mint a rendezéssel – mondta Varga Zoltán. – Nyugodtan vállaltuk tehát az újabb csapatbajnokságot, melyre a tavalyihoz hasonló létszám várható. Negyven csapat érkezésével számolunk, az összlétszám pedig elérheti a 250 fő felettit is. Egyébként nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legrangosabb hazai viadal ez, s aki tavaly is kilátogatott a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokba, szerintem ők is tapasztalták ezt. Válogatott versenyzők, világversenyekről ismerős cselgáncsozók vannak a csapatokban, ami a színvonalat is garantálja.

A tavaji verseny egyik földharca Fotó: Pezzetta Umberto

Varga Zoltántól azt is megtudtuk, hogy az ismert magyar judósok közül biztosan sokakkal találkozhatnak majd az érdeklődők. Előre viszont azért sem mondható meg pontosan ez, hiszen maguk a csapatok sem szívesen hozzák nyilvánosságra a kezdés előtt az összeállításukat. A csapatversenynek pedig egyre nagyobb szerepe van a sportágon belül, elég ha csak arra gondolunk: az idei budapesti világbajnokságon először rendeztek csapatversenyt és osztottak érmeket.

Ami pedig a hazai, vagyis zalai indulókat illeti. A Zalaegerszegi Judo SE is indít csapatot a férfi II. osztályban.

A férfiaknál egyébként mindhárom osztály küzdelmeit megrendezik, míg a hölgyeknél az I. és a II. osztályban lesznek versenyek.

Vasárnap a 10.45-ös megnyitót követően azonnal „munkához” látnak a tatamikon a judósok és eléggé feszes lesz a program, így a tervek szerint 15 órától már a döntők következnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában