Igazi veterán

2018.08.21. 18:00

Dr. Muhoray Árpád negyedik lett a súlyemelő vb-n

Barcelonában ezekben a napokban is zajlik még a 2018 évi masters súlyemelő világbajnokság, melyen dr. Muhoray Árpád már túljutott korosztálya és súlycsoportja versenyén. A ZTE SK veteránja egy negyedik helyezéssel térhet haza a világversenyről.

Kerkai Attila

Muhorai Árpád az Eb-hez képest egy helyet javított Fotó: ZTE SK

A masters súlyemelés népszerűségét jól jelzi, hogy a spanyol világvárosban, a katalánok fővárosában nem kevesebb mint 874 veterán súlyemelő nevezett az idei korosztályos világbajnokságra.

Muhorai Árpád az Eb-hez képest
egy helyet javított Fotó: ZTE SK

A második versenynapon lépett dobogóra dr. Muhoray Árpád, a ZTE Súlyemelő Klub elnyűhetetlen veterán súlyemelője, aki a népes M65-ös korosztály 105 kilogrammos súlycsoportjának mezőnyében indult. A már többszörös vb- és Eb-érmes egerszegi emelő nagy csatában az ez évi Európa-bajnoki ötödik helyezéséhez képest egy hellyel előrébb rukkolt, és a 4. helyezést szerezte meg két amerikai és egy német versenyző mögött. Muhoray Árpád szakításban 65 kg-ot, lökésben pedig 85 kg-ot teljesített, így az összetett eredménye végül 150 kg lett.

Jövőre a masters súlyemelő Európa-bajnokság Finnországban, a világbajnokság pedig Kanadában kerül majd sorra, és megvan a remény, hogy mindkét eseményen újra lesz(nek) egerszegi versenyző(k) a mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában