Megyei foci I. osztály

2018.03.18. 19:49

Csak a Csács-NSE nyert idegenben

A hét végén a 19. fordulóval folytatódtak a küzdelmek a megyei labdarúgó I. osztályban. A rossz idő ellenére mindössze egy mérkőzést kellett csak elhalasztani.

Zalai Hírlap Sport

Bedő István (balra) tartja a labdát a vendégek játékosa, Balog Milán mellett a vasárnapi Teskánd–Lenti TE (1–1) mérkőzésen Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Szepetnek-Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák 10-1 (4-1)

Nagykanizsa, műfüves pálya, 40 néző. Jv.: Vincze G.

Szepetnek: Szőke R. (Horváth G.) – Kozári, Kotnyek, Völgyi, Szabó Á., Kollár, Rácz (Balassa), Nagy, László (Kobra), Szőke Á. (Petánovics), Karakai. Edző: Domján László.

Kiskanizsa: Vida – Csordás, Póka, Piecs, Nagy, Anger (Németh), Szabó, Kálcsics, Horváth, Ötvös, Lukács (Kiss). Játékos-edző: Lukács István.

Mindkét játékrészben a több tetszetős támadást vezető „hazaiak” góljainak örülhettek a nézők. A végig szakadó esőben lejátszott mérkőzésen a jobb játékerőt képviselő Szepetnek csapata magabiztosan győzött az időpontmódosítás miatt kapusukat nélkülöző, sportszerűen küzdő vendégek ellen.

Gólszerzők: Nagy (3), László (2), Kobra (2), Kozári, Szőke Á., Völgyi, ill. Kálcsics. Jók: az egész csapat, ill. Szabó.

 

Hévíz-Zalalövő 1-1 (0-1)

Hévíz, 50 néző. Jv.: Lakics P.

Hévíz: Jánosa – Pődör (Meidl), Nagy R. (Szi), Horváth E., Giber, Tóth G., Török, Nedelkó, Szántó, Kottán, Tarnóczai (Pálfi). Edző: Lantai Balázs.

Zalalövő: Dóra – Flander (Kiss B.), Nagy D., Tóth Á., Kellner, Elek (Szabó G.), Balogh A., Sipos, Cseresznyés, Penczák, Zsoldos. Edző: Ostrom János.

Kiegyensúlyozott mérkőzést játszott a két csapat. A találkozó elején a hazaiaknak volt több helyzete, de a Zalalövő jutott vezetéshez, ami jelentősen befolyásolta az eseményeket, az egygólos hátrány megfogta a hévízieket. A második félidőben sikerült egyenlítenie a hazaiaknak és folyamatos mezőnyfölényben játszottak, de az eredmény nem változott, 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Gólszerzők: Tóth G., ill. Nagy D.

 

Gyenesdiás Kinizsi-Femat Csesztreg 3-2 (0-1)

Gyenesdiás, 100 néző. Jv.: Kiss N.

Gyenesdiás: Hajba Gé. – Szigeti (Szőcze), Lázár, Szabó B., Balogh, Hegyi, Sipőcz (Fellner), Pandur, Kovács D., Czafit R., Pálfi (Soós G.). Játékos-edző: Hajba Géza.

Csesztreg: Fábián – Pál, Szekeres, Molnár, Horváth R. (Nagy R.), Kancsal, Nagy N., Nagy M. (Kiss Bálint), Pesti, Horváth R., Kiss Balázs. Edző: Németh Imre.

A mezőnyben két egyenrangú csapat játszott. A hazaiak jól tartották a labdát, míg a vendégek kontrákból veszélyeztettek. Egy ilyen akcióból meg is szerezték a vezetést. A folytatásban átvette a Gyenesdiás az irányítást és sikeresen elhárítottak egy csesztregi közvetlen gólhelyzetet. Utána elkezdték értékesíteni a saját lehetőségeiket. Előbb egyenlítettek, majd a hajrában két perc alatt további két gólt szereztek. Az utolsó pillanatokban a vendégek mondták ki a végszót, sikerült bevenniük a remekül védő 59 éves Hajba Géza kapuját.

Gólszerzők: Czafit 2, Szőcze, ill. Kiss Balázs, Pesti. Jók: Hajba Gé., Czafit R., Pálfi, Hegyi, ill. Pesti, Szekeres, Nagy N.

 

ZNet-Telekom Becsehely-Zalagrár Pókaszepetk 7-0 (5-0)

Zalaegerszeg, ZTE-stadion mögötti műfüves pálya, 50 néző. Jv.: Kubicsek M.

Becsehely: Szekeres – Kovács D., Végh, Navracsics, Mutter, Markulia M. (Horváth F.), Nemes (Varga P.), Turi, Balassa (Bíró), Molnár M., Markulia J. (Fási). Edző: Mutter Attila.

Pókaszepetk: Csimcsa – Supák (Pler), Vaspöri, Büki (Prádli), Csécs M., Farkas Á., Csécs Z., Farkas T. (Simon), László, Gergály, Valkóczi.

Megérdemelt hazai győzelem.

Gólszerzők: Nemes (2), Turi (2), Molnár M., Balassa, Mutter. Jók: Markulia M., Nemes, Mutter, ill. senki.

 

Semjénháza-Kaposi International Transport Csács-NSE 1-3 (0-1)

Nagykanizsa, műfüves pálya, 30 néző.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Kovács, Latin, Schuller, Orbán, Kiss, Szakmeiszter J., Novák (Pál), Pápai, Kisharmadás, Kapuvári. Edző: Markek István.

Csács-NSE: Szilasi – Éder, Bailo, Lepár, Darabos, Horváth P., Horváth L. (Flórián), Németh, Bandics, Sebők (Egyed), Domján (Magyar). Játékos-edző: Sebők József.

Az elalvó hazai védelem mellett a 44. percben megszerezték a vezetést a vendégek. A 60. percben egy lecsorgó labdából Szakmeiszter János egyenlített. A második félidőben a Semjénháza nyomás alatt tartotta a vendégcsapatot, de kontratámadásból még két gólt sikerült elérnie a Csács-NSE együttesének. A hazai csapat nem érdemelt vereséget.

Gólszerzők: Szakmeiszter J., ill. Domján (2), Bailo. Jók: Kovács, Kapuvári, ill. Domján, Bailo.

 

Lets Do It Technoroll Teskánd-Creaton-Lenti TE 1-1 (1-1)

Zalaegerszeg, Városi Sportcentrum, 50 néző. Jv.: Varga P.

Teskánd: Orbán – Czigány, Hadrik (Toplak), Luki, Major, László, Bedő I., Sonkoly (Szabó B.), Kiss P., Pergel, Németh B. (Vizsy B.). Edző: Pergel Attila.

Lenti TE: Balogh B. – Kondákor, Porédos, Fehér, Sárkány, Horváth M., Kiss K. (Godena), Balog, Lovrencsics (Mayer), Horváth Sz., Dolmányos. Játékos-edző: Szabó Tibor.

Bedő István (balra) tartja a labdát a vendégek játékosa, Balog Milán mellett a vasárnapi Teskánd–Lenti TE (1–1) mérkőzésen Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Mindkét csapat nagy önbizalommal állt neki a mérkőzésnek. Az első negyedórában a Lenti TE agresszívan kezdett és ennek meg is lett az eredménye, megszerezték a vezetést. Utána rendezte sorait a hazai csapat és a félidő második felében, jó játékkal az utolsó pillanatban egyenlíteni tudott. A második játékrész elejét jól kezdte a Teskánd, több lehetőséget is kidolgozott, de ezek rendre kimaradtak. A mérkőzés utolsó húsz percében látszott, hogy mindét csapat győzni szeretne, de gól nem született, így igazságos döntetlennel ért véget a találkozó.

Gólszerzők: Kiss P., ill. Horváth M. Jók: Major, László, Hadrik, ill. Kondákor, Sárkány, Horváth M. Kiállítva: Czigány (78., Teskánd).

Az FC Keszthely Lazzarin Café-Tisza-Ép Zalaszentgrót találkozót későbbre halasztották.

Szünet után fordított az éllovas Nagykanizsa

Nagykanizsa-Olajmunkás Gellénháza 2-1 (0-1)

Nagykanizsa, 70 néző. Jv.: Lapath D.

Nagykanizsa: Szabó Á. – Horváth B., Csáki, Szabó B., Kulcsár O. (Lőrincz), Kovács Gy., Gerencsér, Hetesi. Horváth D. (Szalai D.), Péntek (Kulcsár R.), Horváth P. Edző: Gombos Zsolt.

Gellénháza: Cseresnyés – Papp T., Keszei, Szabó B., Odonics, Horváth A., Ferenczi, Gájer P., Lukács L., Nagy B., Horváth L. Játékos-edző: Bencze Péter.

Gólszerzők: Csáki, Péntek A. (11-esből), ill. Nagy B. Jók: Horváth B., Horváth D., Horváth P., illetve Cseresnyés, Papp T. Kiállítva: Nagy B. (77., Gellénháza).

A gellénházai Lukács László (balra) küzd a labdáért a nagykanizsai Horváth Patrikkal Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

Ahogy az várható volt, valóban rangadót vívott egymással a két csapat, mely az őszi bajnoki mellett még a Magyar Kupa főtábláján is találkozott már a szezonban, s ugyan mindkétszer kanizsai siker született, az elmúlt évekhez hasonlóan a nagy küzdelem ezúttal sem maradt el. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy milyen körülmények között futballozhattak a felek, akkor le a kalappal a pályára lépő játékosok előtt, és ezúttal ne felejtsük ki a bőrig ázó nézőket sem a sorból. Akik egyébként az első félidőben azt láthatták, hogy a Kanizsa nyomott becsülettel, de a hazai játékosok a jobbnál jobb helyzeteket is elpuskázták, vagy fogalmazzunk úgy, hogy a vendégek kapujában Cseresnyés Alex mutatott be bravúrokat. S milyen a futball törvénye, az első játékrész végén a Gellénháza talált be, ráadásul az a Nagy Bence, aki nem is oly’ rég még a nagykanizsaiak szerelését is magára ölthette. A második 45 percre a vendéglátók számára tehát nem lett egyszerűbb a feladat és a 66. percig kellett várniuk az egyenlítésre, akkor egy megpattanó labda talált utat a Gellénháza hálójába. Rá 11 percre soraikból aztán Nagy Bence jutott a kiállítás sorsára, melyről a játékos az alábbiakat mondta közvetlenül az eset után: „Csak szóltam egy versenyfutás után az asszisztensnek, hogy nem látott-e szabálytalanságot, a játékvezetőnek pedig azt mondta, hogy én leköptem. Nos, ilyen biztosan nem történt!” Tíz emberrel folytatta tehát az Olajmunkás, s a nyomást nem is bírta sokáig, hiszen a 81. percben a Kanizsa egy jogosan megítélt büntetőből megszerezte második gólját, ezzel egyben a győzelemért járó három pontot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában