Pikáns meccsre készülhetnek a zalaiak

2018.09.25. 19:27

A Zoran Spisljak vezette Vác FC vendége a ZTE FC

A labdarúgó NB II 9. fordulójában szerdán (16.00) a ZTE FC a Vác FC vendége lesz, a találkozó nem nélkülözi a pikantériát sem. Kezdve azzal, hogy a mérkőzést a fővárosban, a III. Ker. TVE pályáján rendezik, folytatva azzal, hogy a ZTE FC utoljára három éve tudta legyőzni a Vácot. S nem mellesleg: Zoran Spisljak, a váciak edzője egy éve még a ZTE FC kispadján ült.

Kerkai Attila

Novák Csanádban (kékben) „benne van a gól”, ami szerdán a Vác ellen is kijöhetne… Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Dobos Barna, a ZTE FC vezetőedzője is arról beszélt, hogy a párosításnak vannak „nehezítő” elemei, ráadásul egy olyan négymeccses sorozatot kezd meg a ZTE FC, amelyet tíz nap alatt „zavarnak le”. Nézzük, hogy a jelenleg 4. helyezett zalaiak szakvezetője miként tekint a hatodikként rangsorolt Vác elleni találkozójukra.

– Mindenképpen szeretnénk javítani a Vác elleni mérlegünkön, hiszen három éve nyert a csapat utoljára ellene, azóta sikertelen a szériánk vele szemben – mondta Dobos Barna. – Következik egy négymeccses szakasz a bajnokságban, és minden pont számít. A célunk az, hogy minél közelebb maradjunk a feljutást jelentő pozíciókhoz, ehhez fo­lyamatosan gyűjtögetni kell a pontokat. Dolgozunk, szeretnénk javítani a csapat fizikai állapotát és taktikai szintjét is, amire időt kell szánni.

Novák Csanádban (kékben) „benne van a gól”, ami szerdán a Vác ellen is kijöhetne… Fotó: Katona/Zalai Hírlap

A ZTE FC-nél Szépe János még a rehabilitációját végzi, Kiss Máté sérült válla miatt nem játszhat, Hudák Martin viszont már igen. Az a tény pedig, hogy a Vác szakvezetője jelenleg Zoran Spisljak, akit nagy reményekkel hoztak a ZTE FC-hez, de a téli szünetben megköszönték a munkáját, nos, ez biztosan nem lesz elhanyagolható szempont…

– Biztosan nem könnyíti meg a helyzetünket, hogy szerintem bizonyítani szeretné ellenünk, hogy jó edző – szögezte le Dobos Barna. – Az igazi az lenne, ha mind a három pontot meg tudnánk szerezni. Talán lehetnek olyanok, akik nem tartanák túl nagy fegyverténynek ezt, ám nem árt a tabellát is megnézni. A Duna-partiak hatodikak, s u­gyan nem lőnek sok gólt, de nem is kapnak sokat. Játékosaimnak ráadásul alkalmazkodni kell a pálya talajához is, ami a hírek szerint nem a legideálisabb. A küzdeni tudás komoly szempont lesz szerdán is.

A forduló nyitómérkőzését kedden este rendezték, de a Békéscsaba – Győr találkozó lapzárta után ért véget. A szerdai program. 16.00: Vác FC – ZTE FC, Tiszakécske – Vasas, Soroksár – Budaörs, Dorog – Cegléd. 19.00: Balmazújváros – Monor, Kaposvár – Siófok, Nyíregyháza – Csákvár, Gyirmót – Mosonmagyaróvár, Budafok – Kazincbarcika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában