Vármegyei foci

2024.05.26. 20:06

A Csesztregé a bajnoki cím az I. osztályban!

Egy fordulóval a zárás előtt eldőlt a bajnoki cím sorsa a Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában. A Csesztreg együttese idegenben győzte le a Szepetneket, így az előnye már behozhatatlanná vált a második Zalaszentgrót számára, amellyel éppen az utolsó fordulóban találkozik Tamás Tamás együttese Csesztregen. A Zalaszentgrót odahaza ikszelt a Teskánddal, így az ezüst- és a bronzérem sorsa az utolsó fordulóban dől el.

Zaol.hu
A gyenesdiási Kiglics Adrián indulna meg, de mellette a két gólt is szerző Szindekovics Marcell (8) próbálja megállítani
Fotó: Pezzetta Umberto

Lenti TE–Zalalövő 2–2 (1–1)
Lenti, 100 néző. Jv.: Siket L.
Lenti TE: Dervalics – Mentes, Sárkány, Horváth B., Ritlop (Pálinkás), Pál, Takács, Fábián (Sasvári), Csiszár, Kiss K., Végi. Edző: Szabó István.
Zalalövő: Kovács D. – Csáki, Pataki, Agg, Őr, Radics, Boncz (Molnár Á.), Stummer, Földvári, Horváth D., Mesics. Edző: Ostrom János.
Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen a három kapufa mellett és a kihagyott gólszerzési lehetőségek alapján a hazai csapat ajándékozott egy pontot a végén egyenlítő vendégcsapatnak.
Gólszerzők: Sárkány (2), ill. Radics, Földvári.
Jók: Sárkány, Takács, ill. Csáki, Őr, Radics.
U19: Lenti TE–Zalalövő 8–0.

Kinizsi Gyenesdiás–Hévíz 0-6 (0-3)
Gyenesdiás, 50 néző. Jv.: Kondákor M.
Gyenesdiás: Németh – Sipőcz, Zsiga, Szekér, Fellner (Czafit), Karancz, Tarnóczai (Vasáros), Baki, Bardon (Laczkó), Kiglics, Nagy G. Edző: Kocsis Norbert.
Hévíz: Dénes (Lucz) - Filó, Búza (Damina D.), Tóth I. (Rózsás), Nyári, Szindekovics, Bontó (Farkas), Nagy D., Fábián (Kustán), Meidl, Karakai (Sabján). Edző: Damina László.
A Hévíz megérdemelt győzelemmel biztosította be éremszerző helyét. Damina László edző játékosainak és stábjának is megköszönte a bajnokságban nyújtott, könyvbe illő szép teljesítményt.
Gólszerzők: Szindekovics 2, Bontó 2, Filó (11-esből), Damina.
Jók: Sipőcz, Baki, Zsiga, Vasáros ill. mindenki.

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák–Magnetic Andráshida TE 3–1 (2–0)
Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Varga P.
Kiskanizsa: Parragi – Jagarics, Petánovics, Kotnyek, Dolmányos, László (Dömötör), Kiss J., Takács (Heiszter), Turi, Füzesi (Pataky), Mismás. Edző: Rácz Szabolcs.
Andráshida TE: Igazi – Berkovics (Rohonczy), Karvalics, Tóth D. (Darabos), Szemes (Kalamár), Luter (Anti), Bognár (Cséber), Szabó M., Czirjék, Németh K., Benczik. Edző: Szabó II Zsolt.
Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat, majd két gyors hazai góllal előnyhöz jutott a Kiskanizsa. Ezt követően enyhe fölény jellemezte a vendégek játékát, helyzetük is volt, de ezek kimaradtak. A hazaiak kontrajátéka is magában hordozta az újabb gól lehetőségét. Szünet után egyértelművé vált a vendégek fölénye, többet birtokolták a labdát, de eredménytelenül. A hajrában az ATE szépítő góljára a Kiskanizsa három perc múlva válaszolt, és a hazai csapat jó játékával biztosította be magának a megérdemelt győzelmet.
Gólszerzők: Turi (2), Petanovics, ill. Kalamár R.
Jók: az egész csapat, ill. Benczik, Kalamár R.

Szepetnek–Csesztreg 1–4 (0–2)
Szepetnek, 170 néző. Jv.: Hegedüs M.
Szepetnek: Szekeres – Üst (Bános), Pápai, Szabó B., Csavari, Nagy T., Dömötör (Liga), Rákhely, Bilák P. (Fadgyas), Orsós (Bilák B.), Kolman (Pirbus). Edző: Németh István.
Csesztreg: Gergő – Póczak, Biharvári (Szabó B.), Őri Cs., Nagy N. (Németh G.), Kiss Bá., Őri M. (Magai), Orbán (Elek), Németh D. (Kiss Ba.), Tóth B. (Lovrencsics), Szabó K. Edző: Tamás Tamás.
A szép számmal érkező csesztregi szurkolók számára akár bajnokavató fiesztának is beillő mérkőzésre kerülhetett sor egy jó csapat otthonában, Szepetneken. A vendégeken és főként játékukon, minden körülményt figyelembe véve, lényegében semmi feszélyezettség nem tükröződött: egy fajsúlyos ellenlábassal szemben győztek úgy, hogy kétség nem férhetett sikerükhöz – soraikból Őri Martin pedig lényegében tarthatatlannak bizonyult. A vendégek esetében így nem csupán a meccs, de a teljes szezon megnyerése teljesen megérdemelt, s Tamás Tamás edző sem kerülhette el sorsát: vagyis az impozáns szepetneki pálya légterét is megismerhette ünneplő játékosai jóvoltából...
Gólszerzők: Nagy T. (11-esből), ill. Őri M. (2), Németh D., Magai.
Jók: Kolman, Nagy T., ill. Őri M. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat.
U19: Szepetnek–Csesztreg 4–1.

Deák-Gizmó Murakeresztúr–Semjénháza 0–6 (0–2)
Murakeresztúr, 150 néző. Jv.: Lakics P.
Murakeresztúr: Németh B. – Békefi, Czigány, Boros, Körösi, Pál, Gyuranecz (Kránicz), Dezső M. (Szalai), Szabó I., Orbán, Török. Edző: Visnovics László.
Semjénháza: Earles Matthew – Kretz, Horváth P. (Bagó), Berta (Ribarics), Schuller, Kovács Gy., Pál (Horváth Á.), Kapuvári, Kozári, Szilágyi (Dobri), Horváth G. Játékos-edző: Kovács György.ki
A délvidéki rangadó a kiállításig volt érdekes, utána egyértelművé vált, hogy ki nyeri a mérkőzést. A Murakeresztúr így a vármegyei első osztályú bajnokságban nem jó szájízzel búcsúzott közönségétől.
Gólszerzők: Kovács Gy. (4), Bagó, Dobri.
Jók: Czigány, Békefi, Németh B., ill. Kovács Gy., Kapuvári, Bagó.
Kiállítva: Szabó I. (42., Murakeresztúr).
U19: Murakeresztúr–Semjénháza 0–11.

Tarr Andráshida SC–Zalakomár-Zalakaros 3–2 (0–1)
Zalaegerszeg, 30 néző. Jv.: Farsang B.
Andráshida SC: Molnár M. – Fábián K. (Kustán), Szabó B., Penczák, Lukács, Pataky, Czotter, Dömötör (Sipos), Fülöp, Németh R., Fábián B. (Bakos). Játékos-edző: László Dávid.
Zalakomár-Zalakaros: Tóth-Pajor – Takács Cs., Szőke, Vass, Horváth J., Madarász Z. (Takács D.), Madarász F. (Horváth L.), Mutter, Horváth T., Mészáros, Madarász Sz. Edző: Mutter Attila.
Az első félidőben is inkább a hazaiak domináltak, az ASC akarata érvényesült, de hiába voltak labdabirtoklási fölényben, ez helyzetekben nem nyilvánult meg. A vendégek kontráiban végig benne volt a gólszerzés lehetősége, és egy ellentámadás után meg is szerezték a vezetést. A második félidőben az ASC felpörgette a játékot, gyorsabban forgatta a labdákat és egy jogos büntetőt követően sikerült is az egyenlítés. A mérkőzés hajrájában aztán két szép támadás után kétgólos előnybe került a hazai csapat, és bár a zalakomáriak a ráadásban még betaláltak, az Andráshida SC végül megérdemelt győzelmet aratott a jól küzdő vendégek ellen.
Gólszerzők: Fülöp (11-esből), Németh R., Szabó B., ill. Szőke, Horváth J.
Jók: Németh R., Szabó B., Lukács, Dömötör, ill. Madarász Sz., Tóth-Pajor.
U19: Letenye–Zalakomár-Zalakaros 8–0.

Zalaszentgrót–Technoroll Teskánd 0-0 
Zalaszentgrót, 300 néző. Jv.: Major Zs.
Zalaszentgrót: Osbáth – Jóna, Doszpoth, Kovács-Braun (Péhl K.), Ferenczi (Molnár Zs.), Horváth B. (Péhl B.), Iberhart, Lampert (Horváth S.), Kaprinai (Baksa), Horváth D., Czibor. Edző: Bencze Péter. 
Teskánd: Orbán – Gyarmati, Kiss P., Szökrönyös, Csongár (Gecseg), Bresztovszky, Bakos, Major, Töttő, Kiss D., Boronyák (Vincze). Edző: Kovács Imre. 
Az első félidőben Osbáth Balázs büntetőt védett. A döntetlen igazságos eredmény. A Zalaszentgrót csapata gratulál a Csesztreg bajnoki címéhez. 
Jók: Iberhart, Osbáth, ill. Bakos, Kisss P.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában