Zalában hét állomásból áll az idei sorozat

2024.04.18. 12:39

Szombaton Káváson a Hátsó Füves Futballmentő Túra

Kávás/Zalavár Szombaton Káváson veszi kezdetét a Hátsó Füves Futballmentő Túra 2024 Zala vármegyei sorozata, amely a tavaszi-nyári időszakban hét állomásból áll majd.

Kerkai Attila
Forrás: ZH

A Hátsó Füves Futballmentő Túra immár országos sorozattá nőtte ki magát, Zala pedig tavaly csatlakozott ehhez, amiről cikkeinkben korábban mi is beszámoltunk. A zalai szervezők pedig az idén sem tétlenkedtek, tétlenkednek, hiszen máris megszervezték az idei sorozatukat, ami most szombaton Káváson kezdődik - tájékoztatott bennünket Hegedűs Enikő a szervezők részéről. A Zalai Főnix 14 órától mérkőzik meg a Kávás csapatával, után pódiumbeszélgetés következik a résztvevőkkel, majd baráti találkozó, hiszen egészen biztosan lesz közös téma.

A későbbiekben április 28-án vasárnap, Balatonszentgyörgyön folytatódik a sorozat, májusban három állomás következik, 4-én Szigligeten, 20-án Sárhidán, 25-én pedig Zalaszántő lesz a helyszín. Június 28-án Sármellék az újabb helyszín, s valamennyi településen a Zalai Főnix csapata a helyi együttessel találkozik. Augusztus 10-én Zalaváron, a III. Kis-Balaton Kupán pedig az előző hat helyszín csapatait hívják meg vendégségbe, ahol a kiállítás is színesíti majd a programot.

A Hátsó Füves Futballmentő Túra egy egyedi kezdeményezés, amely az megszűnt falusi csapatoknak állít emléket, a mára elnéptelenedett falusi focipályákra szeretné, ha visszaköltözne az élet, vagy legalábbis megidézné azt. Ehhez csatlakoztak több helyen az országban, így tavaly Zala is, köszönhetően a helyi szervezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában