A lányoknak is kitavaszodik

2024.03.02. 08:30

Női NB II: a ZTE FC és az FC Nagykanizsa is idehaza lép pályára

A női labdarúgó NB II Nyugati csoportjában is elkezdődik a tavasz. A ZTE FC és az FC Nagykanizsa együttese is hazai pályán szerepel.

Kerkai Attila

A két zalai csapat (fehérben a ZTE, pirosban az FCN) egymás elleni csatáját áprilisban rendezik Kanizsán

Fotó: Szekeres Péter

Napra pontosan három hónapja ért véget az őszi szezon (december 2.), azóta a felkészülésre koncentráltak a csapatok. A Nyugati csoportban a ZTE FC az ötödik helyről várhatja a folytatást (19 pont), míg az FC Nagykanizsa a nyolcadik (13 pont). Innen folytatják tehát, s mindketten hazai környezetben.

A ZTE FC szombaton 14 órától (Városi Sportcentrum) a Kelen SC-t fogadja, amely jócskán le van maradva a zalaiak mögött, hiszen eddig mindössze 3 pontot szereztek, és az utolsó előttiek. A télen nem volt nagy változás a kék-fehéreknél, egy játékos érkezett Varga Barbara személyében a szombathelyi Viktóriából. Pergelné Kalamár Andrea vezetőedző lát esélyt a tabellán az előrelépésre, ám ehhez úgy vélte, azokat a meccseket mindenképpen hozniuk kell, melyeken a papírforma az ő sikerüket ígéri. Mindjárt itt van akkor a Kelen SC elleni találkozó is, és az egerszegiek győzelemmel nyitnának.

Az FC Nagykanizsa szintén szombaton lép pályára, 14 órától az Olajbányász-pályán a 9 pontos PVSK lesz az ellenfél. Benedek József edző csapata az őszt négy vereséggel zárta, ám kapusgondokkal küzdöttek, melyek azóta sem enyhültek. A szakember érdeklődésünkre elmondta, Andor Teodóra kapusuk a télen eligazolt. Az U16-os csapatból ketten, Gyergyák Rebeka és Fülöp Jázmin került fel a felnőttek közé. Benedek József kitért a sorsolásukra is, mert ahogy fogalmazott, „megfordul a trend”, ugyanis a tavasszal hét hazai mérkőzésük lesz, szemben az őszi néggyel. Az első hatban ott szeretnének lenni, ám ehhez előbb a már említett kapusgondokat kellene orvosolniuk, de bizakodnak, hogy a tavaszt jól kezdik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában