A Zalakerámia ZTE KK az Alba Fehérvár ellen is bízik a bravúrban

2024.03.22. 15:01

Egerszegi óhaj: na még egyszer!

Újabb nagyon fontos mérkőzés előtt áll a Zalakerámia ZTE KK NB I. A-csoportos férfi kosárlabda csapata, hiszen szombaton (18.00) a tabella második helyezettje, az Arconic Alba Fehérvár lesz a vendég az egerszegi sportcsarnokban. Két, jó formában lévő csapat találkozik, így a zalai publikum ismét bízhat egy jó mérkőzésben.

Kerkai Attila

Danilo Ostojic (jobbról) egy hete a Falco ellen is nagy munkát végzett a palánk alatt és vélhetően most is hasonló feladat vár rá, csak éppen más szereplőkkel...

Fotó: Szekeres Péter

Márciusban három meccs, három győzelem – eddig ez a Zalakerámia ZTE KK és az Alba Fehérvár e havi mérlege, de a sorozat valaki számára egészen biztosan megszakad. A kérdés csak az, hogy ki lesz az, aki nyer és ki lesz, aki veszít... A székesfehérváriak akár még alapszakasz elsők is lehetnek, de persze ehhez az kellene számukra, hogy a hátralévő két meccsükön nyerjenek, a listavezető Falco KC pedig egyet mindenképpen elveszítsen. A jövő heti utolsó fordulóban Alba-Falco meccs jön...

A Zalakerámia ZTE KK együttese egy hete remek győzelmet aratott, hiszen a Falco KC-t győzte le olyan játékkal, amit már nagyon rég láttunk egerszegi csapattól. Ezek után viszont nem jön automatikusan az, hogy a második Alba Fehérvár ellen is biztos a siker. Az egerszegi kék-fehérek a három sikerükkel ott vannak a tabella negyedik helyén, de ahogy korábbi írásainkban is jeleztük: a mezőny nagyon sűrű. A ZTE KK szakvezetőjének, Matthias Zollnernek biztosan érdekes lesz a szombati, hogy egy korábbi csapata lesz az ellenfél, amelytől 15 hónapnyi munka után tavaly februárban távozott. Akkor a fehérváriak irányítását a korábbi másodedző, Alejandro Zubillaga vette át, aki azóta is a fehérváriak vezetőedzője. A két edző tehát újra találkozik, méghozzá ellenfélként, de egyáltalán nem ismeretlenül.

Az, hogy mindez mennyit számít, vagyis, hogy ismerik egymás edzői filozófiáját, majd kiderül. A ZTE KK számára egy újabb győzelem gyakorlatilag már biztos rájátszást érne. Múlt szombaton, a Falco KC elleni meccsen olyan hangulat uralkodott a sportcsarnokban, amit Csátaljay Péter egy héttel később is még "megemlegetett"...

– A közönség hihetetlen volt, és szeretnénk ezúton is még egyszer megköszönni nekik a buzdítást, pluszlöketet adott ez csapatunknak, igazi hatodik embernek számítottak. Az Alba tudjuk, hogy erős csapat, jó és gyors kosárlabdát játszik, de ugyanúgy készülünk, mint korábban, és a saját játékunkat szeretnénk játszani. Hazai pályán nem kétséges, hogy újra győzni akarunk – nyilatkozta a fiatal kosaras a klubnak adott riportjában.

A ZTE KK csapatában mindenki hadra fogható, és ugyanígy cikkünk elkészültéig nem érkezett hír arról, hogy a fehérváriaknál is esetleg kiesett volna bárki. A Vojvoda Dávid nevével fémjelzett Alba Fehérvár ellen is várhatóan nagyon sokan lesznek majd az egerszegi sportcsarnokban, a klub pedig azt kérte a szurkolóktól, hogy lehetőség szerint elővételében váltsák meg belépőiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában