Az egerszegi kosarasok parádés formában vannak

2024.03.23. 20:01

Az újabb ZTE KK-bravúr már rájátszást ért!

Újabb hazai mérkőzésre készült, és egy újabb nagyon erős csapat ellen a Zalakerámia ZTE KK NB I. A-csoportos együttese, amely szombaton este az Alba Fehérvárt fogadta. Az egy héttel korábbi Falco KC elleni bravúr után a Zalakerámia ZTE KK a második Alba Fehérvárt is legyőzte!

Kerkai Attila

A Zalakerámia ZTE KK csapatának tagjai és a szurkolók közös ünneplése teljesen érthető: a zsinórban megszerzett negyedik győzelem azt jelenti, hogy ott lesz a csapat a rájátszásban

Fotó: Szekeres Péter

Zalakerámia ZTE KK–Arconic Alba Fehérvár 89-83 (24-23, 17-20, 22-24, 26-16)
Zalaegerszeg, 1800 néző. JV.: Nagy V., Makrai, Kapusi.
Zalakerámia ZTE KK: Hicks 20, Szalay 4, Paige 21/9, Ikpe 6, Tóth Á. 7. Csere: Csátaljay 1, Ostojic 10, Ona Embo 14/3, Németh Á. 2, Keller I. 4. Vezetőedző: Matthias Zollner.
Alba Fehérvár: Chambers 13/3, Roberts 21/12, Balogh 4, Barnett 16/9, Dickey 9. Csere: Vojvoda 14, Kass, Philmore 6, Takács Mi. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga.
Kipontozódott: Dickey (40.)

Folytassa, ZTE KK! – lehetett volna ez is a zalai drukkerek mottója erre a mérkőzésre, hiszen az egerszegiek az alapszakasz legutóbbi három mérkőzését megnyerték, benne az egy héttel korábbi bajnokveréssel, a Falco KC legyőzésével. Szombaton egy, a vasihoz hasonló kaliberű csapat volt a vendég. Az Alba – a Falcóhoz hasonlóan – ebben a szezonban eddig kiemelkedik a mezőnyből, hiszen a mezőny többi tagjától nagyon elléptek.

Ki tud-e rukkolni még egyszer olyan teljesítménnyel a Zalakerámia ZTE KK, mint egy hete? Ez volt a kérdés, hiszen az Alba elleni sikerhez a várakozások szerint megint hasonló kellett volna. Zalai szempontból nem indult olyan olajozottan a találkozó, mint egy héttel korábban, érződött a vendégeken, hogy alaposan felkészültek a ZTE KK játékából. Kezdetben a vendégeknél volt az előny, de a hazaiak egy jó védekezéssorozattal fordítottak (13-12). Erre a pontra "melegedett be" mindkét csapat, pörgős, lendületes volt a játék és parázs hangulatban ért véget az első negyed. Volt csapattechnikai fault a hazaiak ellen, lett videózás egy ütközés után, melyek úgy tűnt, hogy a ZTE játékosait tették dacosabbá (24-23). Teljesen nyílt, változatos és kellően kemény volt ez a csata, ami két, jó formában lévő csapat esetében nem volt meglepő (31-31). Hazai oldalon Paige, a vendégeknél Roberts gyűjtötte addig a legtöbb pontot és a két csapat nem tudott ellépni egymástól, csak a nagyszünetre csikart ki kétpontos előnyt az Alba (41-43).

Úgy vágtak tehát neki a második játékrésznek a csapatok, hogy ebből a meccsből még bármi kijöhet. A pályán pedig maradt a nagy harc és küzdelem. A vendégek egyre keményebben védekeztek, így kimaradt hazai oldalon Ona Embo két lehetősége is (49-52), pedig kellettek volna a pontok. Jeremiah Paige gondoskodott is róluk, két büntető, egy dupla és egy hármas formájában és máris 56-52 lett a ZTE KK javára, de aztán Vojvoda négy pontot szerzett gyakorlatilag egy akcióból, amihez kellett némi bírói segítség is... Matthias Zollner, a ZTE KK vezetőedzője sem értett mindent, hogy mi történik a pályán, reklamált, hogy ezért meg technikait adjanak... Négypontos vezetésről kezdhette az utolsó negyedet az Alba Fehérvár, de Hicks jóvoltából ez gyorsan elolvadt, sőt, öt ponttal lépett el a ZTE KK (72-67). A vendégek időt kértek és az is látszott már, hogy az dönthet, ki bírja jobban idegekkel ezt a kiélezett mérkőzést. Tony Hicks láthatóan élvezte, újabb kosarával 76-69 lett az állás, de gyors volt a válasz, mert újra visszajött 2 pontra a vendégcsapat (76-74). Az utolsó öt perc is megkezdődött és az izgalmak már a tetőfokára hágtak, remek meccset láthattunk, de az igazi az lett volna hazai szempontból, ha ez a meccs is megvan. A ZTE KK játékosai és a közönség is megtett érte mindent,  1:30 perccel a vége előtt Ona Embo kettő plusz egy dobásával 87-81 lett az állás, az idő tehát az Albát sürgette már. És nem is volt már válasza, a Zalakerámia ZTE KK megnyerte a mérkőzést, újabb bravúrt bemutatva.

A ZTE KK számára pedig ez a siker már rájátszást ért, hiszen az alapszakasz jövő heti utolsó fordulóját úgy játszhatja le Matthias Zollner együttese, hogy bent lesz a legjobb nyolcban. Azon belül pedig harcolhat még a minél jobb helyezésért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában