Lebecsülni senkit nem fognak

2024.03.25. 19:30

A ZTE KK pályaelőnnyel kezdi a rájátszást, és még harmadik is lehet

A Zalakerámia ZTE KK ott lesz a rájátszásban, de még egy mérkőzése hátra van az alapszakaszból és annak is van még jelentősége. Bencze Tamás szakmai igazgató szerint nem lehet hátradőlni a sikerek kapcsán, de Matthias Zollner sem az az edző, aki ezt megengedné...

Kerkai Attila

Renathan Ona Embo a fehérvári túlerővel szemben. A francia fiú is remek igazolásnak bizonyult, gyorsan beépült a Zalakerámia ZTE KK együttesébe

Fotó: Szekeres Péter

Mind a négy márciusban lejátszott mérkőzést megnyerte a Zalakerámia ZTE KK, és nem voltak ezek könnyű összecsapások. Kezdődött egy közvetlen riválissal, a Sopronnal, majd folytatódott az akkori harmadik DEAC idegenbeli legyőzésével, aztán idehaza az éllovas Falco KC és legutóbb, szombaton a második Alba Fehérvár sem tudta megállítani a menetelő ZTE KK-t. A rendkívül szoros mezőnyben a negyedik helyezésig vezette a zalaiakat, és a szombati, Bp. Honvéd elleni találkozónak is van tétje még.

Bencze Tamást, a ZTE KK szakmai igazgatóját arról kérdeztük, számítottak-e ilyen remek sorozatra akkor, amikor meglépték a változtatásokat, hiszen egyértelmű, hogy onnantól fordult a kocka.

- Ha változtatni akar az ember, akkor azért teszi ezt, hogy jobbá tegye a dolgait... - mondta erre a szakmai igazgató. - Senki ne gondolja, hogy a négyes poszt megerősítésére akkor gondoltunk csak, amikor leigazoltuk Tristan Ikpét. Korábbi, litván légiósunk távozása után folyamatosan kerestük a megfelelő játékost, de nem volt olyan, aki nekünk kellett volna. Csak azért meg, hogy létszámban meglegyünk, nem akartunk senkit idehozni. Az edző személyét illetően azt gondoltuk, hogy szakmai változtatásokkal kezelhetők azok a jelenségek, amiket mi is láttunk. A két december végi siker ezt igazolta, de januárban be kellett látni, hogy hosszabb távon ez sem működik. Hozzáteszem, nem a szakmai munkával volt a gond, de más típusú edző tűnt a jobb megoldásnak.

Az eredmények azt igazolják, hogy jól döntött a klubvezetés. Azt, hogy mennyire elégedettek a csapat szereplésével, alighanem álkérdés lett volna feltenni Bencze Tamásnak. Azt viszont nem hagyhattuk ki megkérdezni, mivel lennének mostantól elégedettek a klubnál.

- Természetesen minden várakozást felülmúlt ez a négy meccs, ami azt igazolja, hogy jó döntések születtek, ugyanakkor borítékolható sem volt egy ilyen sorozat - válaszolta. - Az edző filozófiájának megfelelő játékosokat sikerült igazolni, ami mindig a szakvezető és a klub jóváhagyásával történik. Reméljük, hogy itt nem állunk meg. Attól meg nem tartok, hogy elszállna a társaság, már csak Matthias Zollner személyéből kiindulva sem. Azért vettük fel a kapcsolatot vele, mert ehhez a csapathoz úgy láttuk, hogy az ő habitusa passzol. Mindenkit a földön tart, és senki nem lesz lebecsülve a csapat részéről, ezt biztosan állíthatom. A szombati ellenfél sem, mert a Honvéd egy jó csapat, amit az eredményei igazolnak.

A ZTE KK az alapszakasz végén a negyedik helyezésnél hátrébb már nem végezhet, amennyiben szombaton nyerne, ugyanakkor a Kaposvár legyőzné a mostani harmadik Szolnokot, akkor a ZTE KK a harmadik helyre lépne fel. A Honvéd szempontjából a helyzet úgy fest: győzelem esetén biztos playoff-résztvevő, vereségnél pedig "belekeveredhet" egy olyan öt- vagy hatfős minitabellába, amiből jól és rosszul is kijöhet. 

Várhatóan ezért is lesz egy jó mérkőzés a Bp. Honvéd-Zalakerámia ZTE KK összecsapás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában