"Őrült" utolsó forduló következik

2024.03.29. 18:30

A Zalakerámia ZTE KK a Honvéd vendégeként zár és még harmadik is lehet

Némi túlzással a páholyból várhatja a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapata az NB I/A-csoport utolsó, 26. fordulóját, hiszen a negyedik helyezését már nem veszélyezteti senki és semmi. Harmadik viszont még lehet, ehhez győzni kell a Bp. Honvéd vendégeként.

Kerkai Attila

Renathan Ona Embo is remek formában van, és a harci kedve sem csökken, amióta Egerszegen játszik

Fotó: Szekeres Péter

Vagyis, sorozatban az ötödik sikerét szeretné megszerezni Matthias Zollner együttese, és miért ne akarná ezt, amikor olyan sorozatban van, amit most mások irigyelnek a kék-fehérektől. A legutóbbi négy meccset megnyerték, és még harmadik is lehet a csapat.

Feltéve akkor, ha a Szolnok kikap Kaposváron szombaton, az alapszakasz utolsó fordulójában. A Bp. Honvéd decemberben megfriscskázta a zalaiakat, hiszen Egerszegen nyert 95-91-re és a fővárosiaknak még nagyon kellene egy győzelem, hogy az esélyeik megmaradjanak a rájátszásba kerülésre. Matthias Zollner, a ZTE KK szakvezetője is nehéz meccset vár. A klub honlapjának elmondta, egyrészt azért, mert az ellenfélnek szinte létkérdés az, hogy nyerjen, másrészt ő azt szeretné, ha csapata mindig fejlődne és ezt mindig a győzelmek mutatják meg és erősítik.

A negyedik helyről pedig amiatt is jó lenne elkerülni, hiszen ha a negyeddöntőt sikerrel venné a ZTE KK, akkor az elődöntőben nem az alapszakaszelső Falco KC várna rá... Ez persze még odébb van, egyelőre a szombatra fokuszál mindenki. Valamennyi találkozót azonos időpontban rendezik, és az 5-11. helyen állók közül szinte mindenki bejuthat, illetve ki is eshet a legjobb nyolcból.

A 26. forduló. Szombat, 18.00: Alba Fehérvár–Falco KC, NKA Pécs–Körmend, Bp. Honvéd–ZTE KK, Kaposvár–Szolnok, Szeged-DEAC, Paks–Kecskemét, Oroszlány– Sopron.

Fotó: Kerkai Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában