A jó kezdés jó alap lehet a folytatásra

2024.02.12. 11:09

ZTE FC: nyolc nap, hét pont

A címben jelzett "egyenleget" vélhetően a jövőben is elfogadnák a zalaegerszegi futballisták, de nyilván nem lesz mindig három meccs egy hét alatt, és amúgy is csak azt szerettük vele jelezni: nem volt ez rossz kezdés tavasszal a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapatától. Megnyugodni, hátradőlni továbbra sem lehet, egy kicsivel biztosan jobb lenne a hangulat is, ha mondjuk vasárnap este a kék-fehérek legyőzik a Mezőkövesdet is, de mint tudjuk, 1-1 lett a meccs vége.

Kerkai Attila

Mim Gergely, a ZTE FC játékosa fejeli el a labdát Erik Hedlund (28) és Stefan Drazic között, de felvételünkön is látszik, hogy szakadt az eső, ami végig "hű társa" maradt a találkozónak...

Fotó: Szekeres Péter

Az özönvízszerű eső csak nem hagyott alább, így a kezdés előtt rázendített és gyakorlatilag kitartott szinte az utolsó percekig. Mert csak akkor csillapodott valamelyest. Miért emeljük ki mindezt? Csak amiatt, mert ez a körülmény alaposan rányomta a bélyegét a játékra, egy idő után már tócsák is megjelentek a játéktéren, de a két csapat küzdött, harcolt nemcsak egymással, de az elemekkel is. Bedi Bence 11. percben szerzett gólja után pedig a zalai hívek joggal bíztak abban, hogy jön a folytatás, ugyanis az első félidőben a kieső helyen lévő Mezőkövesd nem sok mindent mutatott. Sokkal inkább a ZTE FC kezében volt az irányítás, de az újabb találat nem jött, pedig – utólag már tudjuk – ekkor kellett volna megduplázni az előnyt. A szünetben ugyanis hármat cserélt Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője és ettől alaposan megváltozott a vendégcsapat játéka is, amely sokkal erősebben támadott. Át is vette az irányítást és a 68. percben egy szöglet után Ilia Beriashvili fejjel egalizált. Egy ideig még a vendégek játszottak jobban, de a hajrára ismét a ZTE FC percei következtek, de már nem volt annyi a játékban, hogy gólt is szerezzen...

A megszerzett egy pont a játék képe alapján reális. Erről beszélt a két edző is a lefújás után.

– Vezettünk 1-0-ra, aztán 1-1 lett a vége... – kezdte evvel Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője. – Jó játékról nem lehet beszélni, de harcoltunk egy nagyot, most pedig lesz idő egy kicsit fújni. Nyolc nap alatt ez volt a harmadik mérkőzésünk.

Az, hogy a nehéz talaj esetleg mennyiben befolyásolta, írta át az eredeti elképzeléseiket, ezt is megkérdeztük Márton Gábortól.

– Nem szeretnék erre fogni bármit is – érkezett a válasz. – Nyilván más jó talajon futballozni, ez a talaj inkább a futball fizikális oldalát érintette. Mancét is azért cseréltem már le, mert a három mérkőzés gyakorlatilag teljes idejét a pályán töltötte, és ő sem gép. Összességében reális a döntetlen a mutatott játék alapján.

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője örült az egy pontnak és meg is indokolta, miért.

– A mi helyzetünkben ez egy értékes pont, és a második félidőben mutatott akaratra lehet építeni a jövőben – hallottuk a mezőkövesdi szakvezetőtől. – Az akarattal az előzőekben sem volt gond, de amit a második félidőben ezen a téren mutattunk, az kiemelkedő volt. Hármat cseréltem és másfajta stílusban játszottunk. Aminek örülök, hogy nem zuhant össze a csapat attól, hogy sokáig hátrányban futballozunk, hatékonyabb volt a játékunk, mint az első félidőben. Nyilván nekünk győzelmeket kellene szerezni, hogy kapaszkodjunk, de most szereztünk egy pontot, ami értékes.

Nos, a két csapat között megmaradt a hatpontos különbség, ami a ZTE FC számára azért ad egyfajta "biztonságot" a folytatásra. Márton Gábor együttese pénteken 20 órakor a listavezető Paks vendége lesz, ami nagy kihívást jelent az egerszegiek számára. Szombaton pedig Mezőkövesd–Kisvárda meccset is rendeznek, amin egészen biztos, hogy nem fog mindkét csapat 3-3 pontot szerezni...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában