A ZTE FC és a Mezőkövesd is egy ponttal gazdagodott

2024.02.11. 21:41

Döntetlen a zuhogó esőben - fotógalériával

A labdarúgó NB I. 20. fordulójának zárómérkőzését Zalaegerszegen rendezték vasárnap este és a ZTE FC együttese noha vezetéshez jutott a feljavult Mezőkövesd a második félidőben az egyik pontot megmentette.

Kerkai Attila

Bedi Bence gólja úgy tűnt, hogy lehet akár győztes találat is, de a kövesdiek másként gondolták...

Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC - Mezőkövesd-Zsóry FC 1-1 (1-0)

Zalaegrszeg, ZTE Aréna, 1998 néző. Jv.: Káprály (Szalai, Bescséri).

ZTE FC: Dombó - Várkonyi, Evangelou, Safronov - Szendrei, Sankovic, Bedi (Croizet, 69.), Kiss B., Mim - Mance (spoljaric, 77., Sajbán. Vezetőedző: Márton Gábor.

Mezőkövesd: Kovácsik Á. - Kojnok (Babunski, 46.), Lukic, Beriasvili, Szivacski - Brtan (Cseke, 64.), Gomis - Hedlund (Szalai, 46.), Molnár (Bőle, 46.) Sampeiro - Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Gólszerzők: Bedi (11.), Beriasvili (68.).

Sárga lap: Kiss B. (76.), illetve Lukic (34.), Beriasvili (74.).

Kettőből kettő, illetve kettőből egy sem... Így várta a két csapat a vasárnap esti találkozót, már ami a tavaszi győzelmek számát illeti. Noha a Mezőkövesd - azonos pontszámmal - a tavaszt még a ZTE FC előtt várta, de az egerszegiek a vasárnap esti találkozójuk előtt már hat ponttal előzték meg Kuttor Attila csapatát. Úgy várta a ZTE FC ezt a meccset: amennyiben idei harmadik találkozójukat is behúzzák, már kilenc pontra nő az előnyük a kövesdiekkel, és tízre a Kisvárdával szemben. Vagyis, a két utolsó ellenében... A kiesés elleni harc szempontjából illett is a tipikus "hatpontos" jelző erre az összecsapásra.

Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője csak annyira nyúlt bele a kezdőcsapatába, amennyire megkövetelte az egy hét három mérkőzés tempó. A kispadon már ott volt a hét elején igazolt izraeli Guy Hadida, viszont az FTC-től pénteken kölcsönkapott Gruber Zsombor egyelőre még nem szerepelt a nevezettek között. A másik oldalon Kuttor Attila szintén változtatott, az ő esetében viszont ez leginkább amiatt volt indokolt, hogy megtalálja azt az összetételt, ami eredményesebbé teheti együttesét, de persze az egerszegiek és a hazai drukkerek is abban bíztak, hogy nem vasárnap este következik be mindez.

Ami nem hiányzott, az az eső.

Leszakadt az ég a kezdésre és még a szél is felerősödött, ami alaposan próbára tette a pályán lévők dolgát. A 11. percben pedig már vezetett a ZTE FC. Szendrei jobb oldali beadását nem tudták kivágni a védők, a lecsorgó labdára Bedi érkezett és az ötös jobb oldali sarkától laposan lőtt a hosszú sarokba, 1-0. Hazai szempontból a jó kezdés adott volt és az is látszott, hogy a ZTE FC továbbra is támadásban maradt, a Mezőkövesdnek pedig látszólag nem volt válasza a bekapott gólra. Nem jutott el a zalai kapu előterébe, rendre megállították a ZTE játékosai a próbálkozásaikat. Az eső továbbra is kitartott, ami miatt csúszós volt a talaj és ez sok galibát okozott mindkét fél játékosainak. A 41. percben Szendrei lövésénél csaknem meglett a második egerszegi találat is, de lövése épp, hogy elkerülte a jobb alsó sarkot. A hazaiak alapfelállása működött (3-5-2, vagy ha úgy tetszik, 5-3-2...), lezárták a széleket, így a Mezőkövesd nem jutott el helyzetig.

A második félidőre viszont hármat cserélt Kuttor Attila és egyértelműen még támadóbb szellemű játékosokat küldött pályára. Ami vissza is köszönt azonnal, hiszen azonnal támadóbban kezdett. Az 51. percben Lukic adott haza, Kovácsiknak meg kellett fognia a labdát, így viszont 15 méterre a kaputól a ZTE jöhetett közvetett szabadrúgással, de Mance labdája szögletre pattant. Az eső szakadatlanul zuhogott, nem hagyott alább, az egerszegieknek pedig voltak nehéz pillanatai, hiszen a Mezőkövesd sokkal harcosabban futballozott, mint korábban és egyre több dolga volt a zalai védelemnek. A 68. percben pedig egyenlített a vendégcsapat. Bőle bal oldali szöglete után Beriasvili érkezett a kapu előtt és az ötösről a felső lécről vágódott a fejese a gólvonal mögé, 1-1. Benne volt a gól a Mezőkövesd játékában, hiszen nem sokkal később, jó helyzetből Szalai fejelt fölé, az egerszegi akciók pedig elmaradtak. A hajrára aztán új erőre kapott a ZTE FC is, ismét támadásokat vezetett, érkeztek a labdák a vendégkapu elé, de már érződött a fáradtság is a lábakban. Mindenesetre a ZTE ekkor saját térfelére szorította a kövesdieket, de már nem esett gól.

A nehéz talajon lejátszott találkozón az első félidőben volt nagyobb esélye a ZTE-nek, hogy eldöntse a mérkőzést, a második 45 percben a vendégek cseréiknek köszönhetően veszélyesebben futballoztak és sikerült egyenlíteniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában