Február 14-ig tart még az átigazolási időszak

2024.02.02. 18:30

Még nyitott minden: a keretek és a verseny is az NB I.-ben

A bajnoki rajthoz közeledve élénkül meg az NB I.-es mezőny csapatainál a játékospiac, de közel sem mondható el, hogy tömegével igazoltak volna a csapatok játékosokat.

Kerkai Attila

Utoljára a két csapat egy esztendeje találkozott Zalaegerszegen, és akkor a ZTE FC 2-1-re nyert a Fehérvár FC ellen. A képen Szendrei Norbert, a zalaiak játékosa próbál kibújni a fehérváriak gyűrűjéből

Fotó: Pezzetta Umberto

Maradva a szombati ZTE FC - Fehérvár FC találkozónál, az egerszegieknél a nyitányig két új érkezőt jelentettek be Vogyicska Balázs (FTC) és Kiss Bence (Kecskemét) személyében. Az már az ősz végén eldőlt, hogy az észak-macedón Todor Todoproski és Daniel Milovanovikj elhagyja a ZTE FC-t, Klausz Milánt pedig fél évre kölcsönadták Szegedre. Az erősítési tervekről továbbra sem mondott le a ZTE FC, de egyelőre a kiszemeltek vagy kivártak eddig, vagy más megoldást választottak maguknak.

A Fehérvár FC esetében a legfontosabb kiemelni a bosnyák Kenan Kodro távozását az FTC-hez. A támadó az ősszel remek formában játszott, 11 góllal vezeti az NB I. góllövőlistáját, a Ferencvárosnak pedig pont ilyen játékos kellett, akit kivásárolt a szerződéséből. Ugyancsak távozott a hondurasi Deybi Flores (Toronto FC) és Franck Bambock (Panetokilos), illetve Kovács Dániel kapus (Volosz). Nagy érvágás Bartosz Grlzelak együttese számára a válogatott Kalmár Zsolt sérülése és kiesése a tavaszra. Az érkezési oldalon az argentin-olasz Nicolas Stefanelli áll az első helyen, aki az MLS-ből, az Inter Miamiból érkezett, vagyis Lionel Messi csapattársa volt. Amerikában a szezon november végén véget ért, a támadó "edzésből" érkezett, s nem biztos, hogy kezdeni fog még szombaton. A Haladástól igazolták még Simut Mario Lucast és a Vasastól Kovács Patrikot.

A ZTE FC szempontjából és közvetlen riválisának számító csapatok közül a Kisvárda elméletileg jól erősített. A háromszoros brazil válogatott Wellington Nem rutinos futballista, de már nem fiatal, érkezett a két horvát, Andrija Filipovic és Bernardo Matic hozzájuk. Révész Attila sportigazgató szerint soha nem volt ilyen erős kerete a Kisvárdának, mint a mostani... A Mezőkövesdnél is voltak változások. A kapus Filip Steliano, Artem Nahirnij és Kállai Zalán távozott, megszerezték Paksról Bőle Lukácsot, érkezett még a svéd Lucas Hedlund és a spanyol ex-honvédos Jairo Samperio, továbbá Szolgai Máté és Szilágyi Szabolcs. Az Újpestet hat játékos hagyta el (Lirim Kastrati, Oliver Jürgens, Milos Kosanovic, Marten Kuusk, Djordje Nikolic, Szabó Bálint), egy pedig érkezett (eddig), az albán Albi Doka.

A többi csapatnál átlagos volt a mozgás, de elmondható, hogy igyekeztek frissíteni a keretükön. Zömében külföldi játékosokkal, de például a DVSC Kecskemétről szerezte meg Szuhodovszky Somát, a Paks szintén a KTE-től igazolta le Tóth Barnát, míg a Kecskemét Diósgyőrből csábította vissza magához Lukács Dánielt, valamint a Puskáshoz tette át székhelyét Bévárdi Zsombor a DVSC-től. A Ferencváros, a Puskás Akadéámia, a DVSC és persze a ZTE  FC szombati ellenfele, a Fehérvár FC is  célirányosan igazolt, hiszen a dobogóért és a nemzetközi szereplését akarnak harcban lenni. A  listavezető Paks pedig a szokásos "visszafogott" stílusban csak magyar játékosokra épít, velük viszont nagyon is eredményesen.

Az átigazolási időszak február 14-ig tart, addig még egészen biztosan alakulnak majd a keretek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában