A zalaegerszegi judós Szegeden is remekelt

2024.02.19. 15:30

Takács Nóra ezüstérmes az ifjúsági ob-n

Szeged volt a házigazdája a cselgáncsozók idei ifjúsági országos bajnokságának, melyen 76 egyesület 266 versenyzője vett részt. A Zalaegerszegi Judo SE négy versenyzője is képviseltette magát, akik közül Takács Nóra a dobogóra is felállhatott, a nagykanizsai klubok versenyzői pedig pontszerző helyezéseket szereztek.

Kerkai Attila

Takács Nóra nyakában az ezüstéremmel

Forrás: ZJSE

Az Első Beton Kupa magába foglalt egy felnőtt Magyar Kupa fordulót és az ifjúsági országos bajnokságot is, amely a Krajkó Gyula Emlékverseny nevet is viselte. A ZJSE tagjai közül a 40 kg-ban versenyző Takács Nóra szép versenyzéssel a döntőig menetelt, de ott már nem nyert, viszont a megszerzett ezüstérem nagyon szép eredmény. A fiúknál Nyakas Bálint (50 kg) és Simon Márk (73 kg) egyaránt a 7. helyen végzett. Edzők: Nagysolymosi Sándor, Varga Zoltán, Judith Korpos , Márton Tibor, Kutai Marcell erőnléti edző.

Az NTE 1866 versenyzői közül Nagy Adrián Vajk (+90 kg) az 5. helyen végzett, míg Szeghy Tamás (66 kg) 7. lett. Edzők: Mester Józsefné, Mester Marcell.
A Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa tagjai szintén pontszerző helyezéseknek örülhettek. Az 5. helyen zárt Pirbus-Gróf Nóra (40 kg), Lipódi Márton (66 kg) és Garai Nimród (+90 kg), míg 7. helyezett lett Köveskáli Zója (70 kg), és Tamás Levente (90 kg). Edzők: Hóbár-Horváth Edina, Hóbár Péter.

A szegedi viadal  keretében rendeztek még egy utánpótlás nyílt regionális versenyt is Diák A-B, serdülő  korosztályban. A ZJSE judósa, Hencz Magor (35 kg) az ötödik helyen végzett.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában