Légióst cserélt a Zalakerámia-ZTE KK

2024.02.24. 11:47

Az ukrán Oleksandr Mishula helyére francia kosaras, Renathan Ona Embo érkezik

A Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabda-csapata szombaton a honlapján jelentette be: az átigazolási időszak lejárta előtt sikerült szerződtetni a francia Renathan Ona Embo-t.

Varga Andor

Renathan Ona Embo a Chorale Roanne Basket fehér szerelésében

Forrás: ZH

A 195 cm magas, hátvéd poszton használható Embo Párizsban született és a korosztályos válogatottakban rendre szerepet kapott. Az U20-as válogatottal 2017-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. A Tulane egyetem csapatában az NCAA-ben játszott 2016 és 2019 között, majd első európai szezonjában a szerb KK Vrsac Swisslion csapatába igazolt. Az elmúlt 2,5 évet a francia első osztályban szereplő Chorale Roanne Basket csapatában töltötte.

– Nagyon izgatott vagyok, hogy a ZTE-hez igazolhatok – nyilatkozta a honlapnak a Ray becenévre hallgató Embo. – Jó csapatba érkezem és szeretnék segíteni, hogy minél több győzelmet szerezzünk a szezon hátralévő részében. Ha keményen dolgozunk csapatként, akkor jó dolgokra leszünk képesek. Azért döntöttem úgy, hogy idejövök, mert azt gondolom, nagyobb szerepet kaphatok, mint eddig. Várom, hogy elkezdjük a közös munkát.

Renathan Ona Embo-val a szezon végéig tartó szerződést kötött a ZTE KK, mely egyúttal közös megegyezéssel szerződést bontott az ukrán Oleksandr Mishulával.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában