Fókuszban a védekezés

2024.01.31. 19:30

ZTE KK: Matthias Zollner megtartotta első edzését

Szerda este megtartotta első edzését új csapatánál, a Zalakerámia ZTE KK együttesénél a hétfőn kinevezett Matthias Zollner. A német szakvezetőnek sok ideje nem lesz ismerkedni új csapatával, hiszen szombaton már itt az újabb tétmeccs Pécsett.

Kerkai Attila

Matthias Zollner tudja, mi az irány és miben kell előbbre lépni, hogy feljebb kerüljenek

Fotó: Pezzetta Umberto

Egy hete esett ki a Magyar Kupából, ráadásul hazai pályán a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapata, s nem jutott be a négyes fináléba. Másnap közös megegyezéssel szerződést bontottak Lubomir Ruzicka vezetőedzővel, így a szombati, Körmend elleni rangadón Baki Gergely és Bencze Tamás irányította a csapatot és következett egy újabb vereség. Hétfőn a klub bejelentette, hogy a korábban Magyarországon a Körmend és az Alba Fehérvár csapatát is irányító német Matthias Zollnerrel állapodtak meg, akivel a szezon végéig kötöttek szerződést.

A német vezetőedző szerdán már Zalaegerszegen volt, kora délután a keret fiatal játékosainak tartott egyéni képzést, este pedig immár a teljes kerettel is találkozott. Három nap közös munka után szombaton annak a Pécsnek lesz a vendége a ZTE KK bajnoki találkozón, amely tulajdonképpen elindította egerszegi sikerével a változásokat...

Matthias Zollner az edzés előtt nyilatkozott arról, hogy miért fogadta el a Zalakerámia vezetőinek ajánlatát, illetve arról is beszélt, hogy mi az, amiben előbbre kell lépnie új csapatának.

A 43 esztendős Matthias Zollner edzői pályafutása elején német alacsonyabb osztályokban dolgozott,  azonban 2012-ben már a német válogatott asszisztens  edzője volt. 2013-ban  szerződött az osztrák Güssing Knights csapatához, mellyel kétszer is osztrák bajnok lett. 2016-ig dolgozott a sógoroknál, később a koszovói ligában vállalt feladatot. 2018-ban szerződött  először Magyarországra a Körmend csapatához,  amellyel a szezon végén döntőbe jutott, de  végül  ezüstérmet szerzett a vasiakkal. A következő idényt is itt kezdte, de a 2020-as félbe szakadt bajnokság után a lengyel élvonalbeli GTS Gliwice csapatához szerződött. Második magyarországi időszakát 2021-ben kezdte meg az Alba Fehérvár együttesével, amellyel 2022-ben bronzérmet szerzett. Az újabb szezont is a székesfehérváriakkal kezdte meg, de 2023 februárjában távozott a kispadról. Azóta nem vállalt munkát egészen mostanáig: hétfőn a szezon végéig szerződtette a Zalakerámia ZTE KK.

- Először is boldog vagyok, hogy újra itt lehetek Magyarországon, hiszen minden pillanatát élveztem a korábban itt töltött időnek - hallhattuk tőle a klub közösségi felületeire kitett videóban. - A döntésem oka, hogy Zalaegerszegre szerződtem az, hogy látok a csapatban potenciált. Egy nagy presztízzsel rendelkező klubról van szó, igazán szenvedélyes és lelkes szurkolótáborral, ami az emlékeimben is él, amikor a Körmenddel játszottuk itt a derbiket. Alig várom, hogy együtt dolgozzak a csapattal és közönségünk előtt meccseljünk végre.

A szakvezető természetesen azokról a feladatokról is beszélt, amit gyorsan el kellene végeznie a ZTE KK-nál, hiszen akadnak gondok - mint mondta - főleg a védekezéssel. Szerinte ezt kell majd rendbe tenni először és megtalálni mindenkinek azt a helyét a csapatban, ahol a lehető legtöbbet tudja kihozni magából. Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a csapatkémián meg kell találni azokat a lehetőségeket, amivel még eredményesebbek lehetnek. A jelenlegi keretből egy kosaras van, akivel korábban már dolgozott, hiszen Németh Ákos Körmenden a játékosa volt. A többiekkel kapcsolatosan pedig Matthias Zollner elmondta, hogy minél gyorsabban szeretné őket megismerni, hogy kihozzák belőlük a legtöbbet, amit a klubvezetés is vár tőle. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában