A ZTE SKK két fiatalja is ott volt Ruséban

2024.01.18. 16:05

Major Veronika bronzérmes a szlovéniai Grand Prixen

A szlovéniai Rusében rendeztek Grand Prix-viadalt a sportlövők számára ahol remek mezőny jött össze és zalaiak is megtalálhatók voltak a mezőnyben. Major Veronika légpisztolyban bronzérmet szerzett.

Kerkai Attila

Major Veronika dobogóra állhatott

Fotó: ZH

A nemezetközi szövetség (ISSF) Grand Prix-sorozatába tartozó szlovéniai viadal régóta komoly mezőnyt vonultat fel és így volt ez az idén is. A 10 méteres légfegyveres számokban rendezett erőpróbán olimpiai és világbajnokok is lőállásba álltak.

A női légpisztoly 10 méteres számában Major Veronika, a Keszthelyi BEFAG LK versenyzője az alapversenyben 570 kört lőtt, amivel a nyolcadik helyen jutott a döntőbe. A legjobb nyolc küzdelmében aztán sokáig harcban állt a győzelemért is, végül bronzérmes lett. Győzött a görög olimpiai bajnok Ána Korakáki, a magyarok közül Fábián Sára ötödik, Sike Renáta hetedik lett.

A ZTE SKK légpuskásai közül Kálmán Bálint és Tankovics Tamás indult Rusé-ban. A még junior korú Kálmán Bálint a nagyon erős felnőtt mezőnyben indult, ahol végül a 27. helyen végzett 626,4 körrel. A fiatal sportlövész ezzel felkerült az ISSF világranglistájára is, de még nagyon az év elején járunk, így számára is lesz még bőven idő, hogy gyűjtse az év során a világranglista-pontokat.

Tankovics Tamás a juniorok között szerepelt, aki az alapversenyben 611,1 körrel hetedikként jutott a döntőben és a fináléban is a 7. helyezést szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában