Balaton Park Circuit

2024.01.07. 12:39

Balaton parti helyszín is szerepel a Superbike-világbajnokság versenynaptárában

A Superbike-világbajnokság idei előzetes versenynaptárában két új helyszín is szerepel: a hazánkban, Magyarországon található Balaton Park Circuit és az Olaszországban fekvő Cremona Circuit. Ezek a helyszínek új kihívásokat és izgalmakat ígérnek mind a versenyzők, mind a rajongók számára.

Zaol.hu

2292743805

Forrás: Shutterstock.com

A Balaton Park Circuit egy izgalmas új fejlesztés a motorsport világában, amely várhatóan 2024-ben nyitja meg kapuit a Balaton közelében.

Gregorio Lavilla, a WorldSBK versenysorozat felelőse, beszélt a pályával kapcsolatos tervekről és arról, hogy a projekt már a MotoGP számára is tartalékverseny helyszínként szolgálhat a magas színvonalú kialakításnak köszönhetően. A versenypálya megvalósítása része lehet a WorldSBK naptárának is, hozzájárulva a motorsport népszerűsítéséhez a régióban, és új látogatókat vonzva a Balaton környékére.

Hogy hogyan kerül a Balaton és Cremona a versenynaptárba?

– A Balatont nem ismerem. Aláírtunk egy megállapodást Magyarországgal, és nyilvánvaló, hogy a Balaton meg fog felelni az előírt szabványoknak. Sőt, A kategóriás, mivel a MotoGP tartalék versenyként sorolta be. Az összes pályát a verseny hétvégéjén hitelesítik. A hitelesítés csütörtökön kezdődik és vasárnap ér véget – mondta a Motosan.es-nek.

Forrás: likebalaton.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában