Csalódott csapatok rangadója

2024.01.26. 18:30

A szombat esti ZTE KK–Körmend meccs kérdése: vajon ki indul meg felfelé?

A Zalakerámia ZTE KK és az Egis Körmend is készülődött már sokkal „ünnepibb” hangulatban a két csapat soron következő bajnoki rangadójára. A szezonban mindkét együttes közepesen teljesít, és így feszülnek egymásnak szombaton 18 órától a Zalakerámia Sportcsarnokban. A két tábor mindenesetre készül, hiszen telt ház várható.

Kerkai Attila

Keller Iván (12) szerdán jó teljesítményt nyújtott, de elmaradt a siker, és edzőváltás követte a Pécs elleni vereséget.

Fotó: Pezzetta Umberto

A két ősi rivális nincsen éppen csúcsformában. A bajnokságban a Körmend sorozatban négy vereséget szenvedett el az elmúlt fordulókban, míg a ZTE KK kétszer vesztett, illetve közös a két együttesben a szerdai kupakudarc: a ZTE KK a Pécstől, a Körmend pedig a Szegedtől kapott ki, egyaránt hazai környezetben. Az MK négyes döntője tehát elúszott mindkettejük számára, s marad a bajnokság. Az összecsapás előtt az egerszegi helyzet még „speciá­lisabb”, elvégre a kiesés után elköszöntek Lubomir Ruzicka vezetőedzőtől, szombaton pedig Baki Gergely, az eddigi másodedző és Bencze Tamás szakmai igazgató ül majd a zalai kispadon. Az új szakvezető kinevezése, pontosabban keresése folyamatban van, Bencze Tamás pedig a klub honlapján úgy fogalmazott: a Körmend elleni meccs egyszeri alkalom lesz, hogy ők ketten irányítanak, a jövő héten a reményeik szerint ezt már az új szakvezető fogja megtenni. Ezenfelül keresik az ötödik légióst is, de most már megvárják, hogy ki lesz a csapat szakvezetője, hiszen neki is beleszólása kell, hogy legyen ebbe a kérdésbe. Az örökrangadó a ZTE KK és a Körmend számára is választóvonalat jelenthet. A hírek szerint a vasi csapatnál is „rezeg a léc” a szakvezetés számára, a legjobb nyolc közé jutásért zajló bajnoki versenyfutásban pedig egy szombati siker – bár persze messze még az alapszakasz vége – sokat jelenthet. 

A két csapat egyszer már találkozott ebben a szezonban, akkor a ZTE KK idegenben, vagyis Körmenden nyert egy ponttal. Azóta mindkét oldalon változott a keret összetétele, az egerszegi oldalon pedig ugyebár eggyel kevesebben vannak, miután Green helyére Paige érkezett, Lekunas távozására viszont egyelőre nem jött „válasz”. A vasiak az ősz óta Carter játékát köszönték meg, érkezett Sylla, Cook pedig sérült, így egy hónapos szerződéssel leigazolták a horvát Lovre Basicot. Ő a szerdai kupameccsen jól mutatkozott be, 19 pontot dobott. 

Így állnak most; Baki Gergely pedig, aki a szombati találkozón meccselni fog, így tekintett a mérkőzés elé: 
– Két nap alatt nem lehet csodát tenni, nem lehet új dolgokat kitalálni. Most azzal kell foglalkoznunk, hogy a csapatot felrázzuk és felkészítsük a találkozóra, semmi más nem számít. Két rossz formában lévő együttes találkozik, ám ezen a derbin bármi megtörténhet. Az ellenfélnél a szerdai kupameccsen bemutatkozott egy új játékos, aki jól szállt be csapatukba, rá is fel kell készülnünk. Viszont ahogy mondtam, most csak magunkra összpontosítunk, elsősorban ezzel törődünk. Reméljük, hogy a gondok és nehézségek ellenére jó hangulat lesz a csarnokban, hiszen ez mégiscsak egy szomszédvári rangadó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában