Győzelem után rangadó vár rájuk

2024.01.17. 10:00

A Kanizsai futsalosok a következő fordulóban a listavezetőt fogadják

A futsal NB II. Nyugati csoportjában az esélyesebb Nagykanizsai Futsal Club győzött hazai pályán a Tihany ellen, így szorosan követi a táblázaton a vezető hármast. Jövő hétfőn pedig vérbeli rangadót játszik szintén hazai pályán az éllovas TFSE ellen a Kanizsa Arénában.

Kühne László

Schuller Ferenc (fehérben) duplázott a Tihany csapata ellen

Fotó: Szakony Attila

Nagykanizsai Futsal Club – Tihanyi FC 5-2 (3-0)

Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: Vass I

Nagykanizsa FC: Szőke R. - Kollár, Pál D., Schuller, Kovács Gy. Csere: Szabó Á. (kapus), Dömötörfy, Bolla, Bagó Be., Horváth G., Manganelli, Bozsoki, Németh M.

Gólszerzők: Schuller (2., 36.), Kovács Gy. (11., 30.), Bozsoki (15.), illetve Bolla (29. - öngól), Szűcs M. (38.)

Kiállítva: László G. (35., Tihany)

Sárga lapos eltiltás miatt ezúttal nem ülhetett a kispadon Gyurcsányi Zsolt, a kanizsaiak játékos-edzője. Gyorsan vezetéshez jutott az NB II-es futsal bajnokin a kanizsai együttes, hiszen a 2. percben az ellenfél eladott labdáját Schuller Ferenc gurította félpályáról a kapuba, majd a meccs 11. percében egy gyönyörű kontra-támadásból növelték a hazaiak az előnyt: Pál Dávid-Kollár Péter-Kovács György háromszögelése után utóbbi játékos lőtt mintaszerűen a kapuba. A nagykanizsaiak lendülete továbbra is megmaradt, Manganelli Attila indításából Bozsoki Imre volt eredményes a 15. minutumban.


A második húsz percben próbált zárkózni a Tihany, a helyzeteik is megvoltak, egy öngólból szépítettek, de a mérkőzés 30. percében Kovács egy csel után nagy erővel lőtt a kapu közepébe. A 35. percben László Gábor csúszott rá nyújtott lábbal Kollárra, azonnal villant a piros lap, egy perccel később pedig Schuller ismét beköszönt. A vége előtt még szépített a Tihany, a Kanizsa pedig 5-2-es eredménnyel, sokkal jobb helyzet-kihasználásának köszönhetően győzött megérdemelten. A dél-zalaiak sikerükkel nem csupán abszolút felzárkóztak a csoport vezető hármasa mellé, de egyben vérbeli rangadót vívhatnak jövő hétfőn a listavezető TFSE ellen az Arénában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában