Egerszeg legjobb sportolói

2024.01.19. 17:30

A 2023-as esztendő sporteredményei alapján ítélték oda a díjakat

Már hagyomány, hogy Zalaegerszegen minden esztendő elején megválasztják az előző év legjobb sportolóit. Pénteken jött el az újabb díjátadó ideje a városházán, ahol ismét köszöntötték a legjobbakat.

Kerkai Attila

Elöl a díjazottak, jobbrtól somogyi Péter, a ZTE SKK elnöke és válogatott sportlövője, középen Muszil Ágnes, mellette Molnár Benjamin. A kép bal szélés Őze Balázs, Molnár Benjamin menedzsere. Hátul, balról dr. Vadvári Tibor alpolgármester, Góczán István, Muszil Ágnes edzője, Balaicz Zoltán polgármester és Bella Attila, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője

Fotó: Pezzetta Umberto

Szépen benépesült a díjátadás helyszíne, ami jelzi, hogy van érdeklődés, esetünkben volt érdeklődés ismét a 2023-as Év sportolója díjátadásra Zalaegerszegen is. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere köszöntött mindenkit, elmondta, hogy régi hagyomány a város legjobb sportolóinak elismerése, és – mint fogalmazott – szerencsére mindig van kiket díjazni, hiszen a város sportélete gazdag.

– Sportolóink sikerei révén nemcsak az ő, hanem a város ismertsége is nő, ami fontos számunkra – mondta a polgármester. – Messze viszik Zalaegerszeg hírnevét is ezekkel a sikerekkel, köszönet ezért nemcsak a sportolóknak, hanem támogatóiknak, szüleiknek, klubjuknak, s mindazoknak, akik mellettük, mögöttük állnak. Amikor köszöntjük a legjobbakat, egyben példaképeket is állítunk, és ez fontos. A sport révén fegyelmezettebbekké, az életben is rendezettebbekké válunk, a sportolói teljesítmények pedig azt üzenik, hogy érdemes küzdeni.  A példaképek révén pedig talán mi is jobbakká tudunk válni.

Ezt követően került sor a díjátadásra. Balaicz Zoltán polgármester és dr. Vadvári Tibor alpolgármester adták át a díjakat Zalaegerszeg 2023-as legjobb sportolóinak. A női kategóriában Muszil Ágnest választották a legjobbnak. 
A Zalaszám-ZAC középtávfutója az utánpótlás-bajnokságon nyert, a felnőttek között pedig – ugyancsak 800 méteren – a harmadik helyen végzett az országos bajnokságon. A férfiaknál egy igazi harcost választottak a legjobbnak, hiszen Molnár Benjamin vetette át a díjat. 
A ketrecharcos az ősszel rendezett egerszegi MMA Gálán a World Fight League világbajnoki övét szerezte meg. A 2023-as esztendő legjobb egerszegi sportegyesülete pedig a ZTE SKK lett. Mint az átadásnál elhangzott, az egerszegi sportlövészklubnál az elmúlt időszakban olyan sikereket értek el, melyekkel nemcsak, hogy remek sporte­redményeket szereztek maguknak, de a fiatalokra is figyelnek, és az ő fejlődésüket is nagyban segítik. KA

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában