Díjátadó

2022.02.04. 20:00

Az elmúlt év legjobb sportolóit köszöntötték Zalaegerszegen (videó)

A megyeszékhely 2021-ben legjobban teljesítő sportolóit köszöntötték pénteken a városházán.

Jóna István

Díjazók és díjazottak a tegnapi, városházi ünnepségen

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A 2021-es esztendő év sportolója, elismerések átadását tartották pénteken, a Városházán. Az elmúlt év legjobb férfi sportolójának Bicsák Bence triatlonost, a legjobb női sportolónak Gál Henrietta tekézőt, míg a legjobb csapat díját a Tarr Andráshida SC együttese érdemelte ki.

 

A díjátadó elején Balaicz Zoltán polgármester emlékezett vissza a több évtizedes hagyományra, amelynek keretében az elmúlt év legjobb sportolóit és csapatát díjazták. Előrevetítette, hogy a közgyűlés változtatott a díjátadás rendjén és innentől kezdve új formában látványosabb keretek között rendezik majd meg a díjátadót.

 

 

Mostantól kezdve mindig év elején adjuk át az Év Sportolója díjakat az év legjobb férfi sportolója, női sportolója és csapata számára az előző esztendőre vonatkozóan, és ugyanekkor kerül majd átadásra a sport mecénása díj is. Reményeink szerint 2023 a város dísztermében előző esztendőre nagyobb szabású ünnepség keretében köszöntik majd a legjobbakat- tájékoztatott a polgármester. Hozzátette, a koronavírus-járvány a sportot sem kímélte és több esemény elmaradt, vagy halasztásra került.

Elsőként a 2021. év legjobb férfi sportolóját, Bicsák Bence triatlonistát köszöntötték, aki nem tudott jelen lenni a rendezvényen. Bence a Nyári Olimpiai Játékokon minden idők legjobb magyar triatlonos helyezését elérve a hetedik helyen végezve. Az év legjobb női sportolója Gál Henrietta, a ZTE ZÁÉV TK Szuperligás tekecsapatának tekézője lett, aki 2021-ben egyéni Sprint Magyar Bajnoki címet szerzett. Balaicz Zoltán és dr. Vadvári Tibor alpolgármester külön köszöntötte Borsos Józsefet a klub elnökét és Baján János vezetőedzőt. A 2021-es esztendő legjobb csapatának a Tarr Andráshida SC együttesét választották, akik a 2020/2021-s idényben megyei bajnoki címet szereztek és jelenleg az NB III Nyugati csoportjában szerepelnek. A csapat nevében Szabó Martin vette át az elismerést. Külön köszöntötték Soós Zoltánt, a klub elnökét és Dobos Sándor vezetőedzőt. JI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában