Diákolimpia

2023.12.13. 13:48

Tófeji továbbjutók grundbirkózásban

Szigetváron rendezték meg a birkózás előszobájának számító grundbirkózás diákolimpia országos elődöntőjét, ahol két zalai birkózóklub tanítványai képviselték iskoláikat.

Kerkai Attila

A tófeji gyerekek népes csapata

Forrás: ZH

A hagyományos vetélkedésben évek óta aktív és nem különben sikeres tófeji Kincskereső Általános Iskola tanítványai is ott voltak, valamint a nagykanizsai Piarista Általános Iskola tanulói is. A csapatküzdelmeket két nemben és korosztályban rendezték. A nagykanizsai Piarista-iskola egy bronzéremmel és egy ötödik helyezéssel tért haza, míg a tófeji Kincskereső-iskola diákjai négy csapattal indulva egy aranyéremmel, két ezüsttel és egy negyedik helyezéssel zárták a megmérettetést.

A dobogós zalai eredmények. I. korcsoport, lányok: 1. Kincskereső-iskola, Tófej (Varga Léna, Fábián Fanni, Orsós Karolina, Fatér Gréta, Dömötör Lorena, Bényi Emerencia, Kiss Laura Sára). I. korcsoport, fiúk : 2. Kincskereső-iskola, Tófej (Tóth Nimród, Simon Martin, Kardos Patrik, Sárközi Noel, Horváth Botond, Németh Kristóf ), 3. Piarista-iskola Nagykanizsa (Sós-Valentin László, Horváth András, Sós-Valentin Mátyás, Lenghen Doszpot Alex, Németh Hunor, Milávecz Ottó, Trojkó Marcel). II. korcsoport, lányok: 2. Kincskereső-iskola, Tófej (Horváth Regina, Bertók Adél, Gáll Zsófia, Kalányos Kíra, Németh Zoé, Sárközi Izabella, Somogyi Virginia). 

A kanizsai grundbirkózók
Forrás: ZH

A tófeji versenyzőket Szanati József testnevelő-edző, míg a kanizsai versenyzőket Szatmári Zsolt edző készítette fel. Az első és második helyezett csapatok jutottak tovább az országos döntőre, melyet február 10 -11- én rendeznek Budapesten, a Kozma István Birkózó Akadémián. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában