234 táncos küldött be nevezést

2023.11.29. 10:00

Sikeresen szerepeltek a lenti ír szteppesek a nyugat-európai bajnokságon

A lenti Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport 2 táncosa – Sabján Botond és Deák Fanni – is részt vett november közepén Svájcban, a Basel melletti Münchensteinben megrendezett Western European Championships-en.

Korosa Titanilla

Sabján Botond és Deák Fanni

Forrás: ZH

A nyugat-európai bajnokság 2 részből állt, első nap nemzetközi ír táncverseny volt, míg második nap a 2024-es világbajnokság kvalifikációja zajlott. Sabján Botond 8 versenytáncból indult első nap, kezdő (beginner) kategóriában mindkét táncával első helyezést ért el, a középhaladó (primary) kategóriában három táncából kettővel szintén első helyet, egy táncával pedig negyedik helyet szerzett. Haladó (intermediate) szinten pedig egy második és kétszer negyedik helyezés büszke tulajdonosa lett.

Deák Fanni a világbajnokságra a kvalifikációt tűzte ki célul, melynek feltétele volt, hogy az első nap is induljon a versenyen legalább két tánccal, ahol az open kategóriában egy első, egy második és egy kilencedik helyezést ért el. Vasárnap zajlott a kvalifikáció, ahol kötelezően minden korosztálynak három táncot kellett eltáncolni, kettőt szteppcipőben és egyet balettcipőben. Az első szteppcipős kör inkább az erőteljes mozdulatokról, nagy haladásokról szólt; a második balettcipős a légies, könnyed ugrásokról, míg a harmadik szteppcipős, tradicionális szet-táncnál mindenkinek ugyanazt a koreográfiát kellett eltáncolnia, így leginkább az alaptechnikájukat - ritmus, keresztezés, kifordítás - mutathatták be a táncosok. Fanni a 25 és 30 év közötti korosztályban indult, ahol elég erős mezőny volt, a 15 nevezőből 13 táncos jelent meg. Miután mindenki letáncolta a három táncát, utána a zsűri tagjai összesítették a részeredményeket és csak azok táncolhatták el a modern szet-táncot, akik a verseny első felében végeztek. Fanni bekerült az első 7 táncos közé és eltáncolhatta a modern szet táncát, majd az összesített eredmények alapján a hatodik helyen végzett, ezzel kvalifikálta magát a 2024 áprilisában Belgiumban megrendezésre kerülő világbajnokságra.

A versenyre 24 tánccsoport 234 táncosa küldött be nevezést, a csoportok döntő része Németországból érkezett, de voltak résztvevők Svájcból, Hollandiából, Angliából, Fehéroroszországból, Belgiumból, Ukrajnából, Skóciából és Magyarországról egyetlen csoportként a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport.

Mindkét táncos nagyszerű eredményeket ért, megállták a helyüket nyugat-európai szinten, s büszkék lehetnek magukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában