Az ifjúsági ob-n és a rangsorversenyen is volt dobogósuk

2023.11.11. 08:15

Négy zalai judóbronz a szegedi napokon

Szeged volt az újabb helyszíne a hazai cselgáncsozók két nagy seregszemléjének, ahol az ifjúsági B korosztályú országos bajnokságot és a felnőtt (junior) országos rangsorversenyt (ORV) rendezték meg. Mindkét versenyen szép zalai eredmények születtek.

Kerkai Attila

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Az ifjúsági ob-n a Zalaegerszegi Judo SE négy versenyzővel képviseltette magát és egy aranyérmet hoztak haza a megyeszékhelyiek. A leányok 40 kg-os súlycsoportjában Takács Nóra jó versenyzéssel végzett a harmadik helyen. A 44 kg-osoknál Volner Panna a 7. helyen végzett.

A felnőtt (junior) ORV-n ismét tatamira állt Mátéffy Gábor, a ZJSE kiválósága. Az egerszegi versenyző emlékezetes produkciót nyújtott néhány hete a Zalaegerszegen rendezett felnőtt országos bajnokságon, hiszen a 73 kg-osok mezőnyében bronzérmet szerzett. Ezúttal Szegeden is megvillantotta tehetségét Mátéffy Gábor, aki a 73 kg-ban ismét bronzérmes lett. Edzők: Nagysolymosi Sándor, Varga Zoltán, Judith Korpos, Márton Tibor.

A csoportképen a kanizsaiak versenyzői, éremmel a nyakukban a dobogósok, alul a ZJSE fiatalja, Takács Nóra és edzője, ifj. Nagysolymosi Sándor. Jobbról Mátéffy Gábor, aki újra bizonyított ezzel az éremmel
Forrás: ZH

A "szegedi napokon" a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa csapata 6 fővel vett részt, csak az ifjúságiak mezőnyében voltak érdekeltek judósaik. Nagykanizsára is jutott érem, méghozzá szintén kettő. A leányok -70 kg-os súlycsoportjában Köveskáli Zója ért fel a dobogó harmadik fokára, a fiúk +90 kg-os mezőnyében pedig Garai Nimród lett szintén bronzérmes. Egy ötödik helyezés is jutott nekik Pirbus Gróf Nóra (-40 kg) révén. Edzők: Hóbár-Horváth Edina és Hóbár Péter.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában