A Hungarian Open Grand Prix most is rangos viadal volt

2023.11.15. 12:00

Két zalai bronz az utolsó válogatóról

Szigetszentmiklóson rendezték meg a hagyományos Hungarian Open Grand Prix-versenyt, amely a hazai karatékák egyik legnagyobb versenye és komoly téttel is bír: ez volt ugyanis a magyar válogatott utolsó kvalifikációs versenye a 2024-ben sorra kerülő kadet, junior és U21 Európa-bajnokságokra.

Kerkai Attila

Lőcsei Fanni Lili (balról, ZSKE) gyakorlata közben, jobbról Takács Virág Vivien edző és Osbáth Lora, a Toriki KHKE érmese

Forrás: ZH

Az egerszegi sportkaratésok most sem hiányoztak a nagyszabású viadalról, a tíz országból érkezett, több mint 850 versenyzőt felvonultató mezőnyben kellett tatamira lépniük. A zalaegerszegi Toriki KHKE három fővel vett részt a rangos viadalon. Osbáth Hanna (+61 kg) nagyon szépen szerepelt az erős nemzetközi mezőnyben. Az első mérkőzését simán nyerte szerb ellenfelével szemben, második mérkőzésén magyar riválisát szoros csatában győzte le. A harmadik körben szlovák ellenfele törte meg a lendületét, így Osbáth Hanna a vigaszágon folytathatta tovább a versenyt. A bronzéremért egy ukrán versenyzővel mérkőzhetett, végig az egerszegi karatés irányította az eseményeket, aminek bronzérem lett a jutalma.
Természetesen a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület is képviselte magát Lőcsei Fanni Lili és Horváth Maja Viktoria személyében. Utóbbi versenyző most nem állhatott dobogóra, Lőcsei Fanni Lili viszont igen. A junior korcsoportban (-53 kg) formagyakorlatban (kata) és küzdelemben (kumite) is nevezett, utóbbi kategóriában volt sikeresebb, hiszen küzdelemben végül bronzérmet szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában