Versenyek két szezon közt

2023.10.02. 16:21

ZKSE: a Mecsekben és Kőszeg utcáin is kerékpároztak

A mountain bike versenyszezon véget ért, a cyclocross pedig még nem kezdődött el, de a zalaegerszegi Green Zona-ZKSE kerékpárosai számára különféle más szakágakban egymást érik a versenyek.

Varga Andor

Kanta-Csejtei Lili a zalakarosi gyerekversenyen Fotó: ZKSE

Baranyában, Magyarhertelenden rendezték meg a hazai hegyi bajnokságot: a pécsi tv-toronynál kijelölt befutóig közel 600 méter szintemelkedés várt az indulókra. Az egerszegi klubból a 17 kilométeres távon Forgács Patrik a 20. helyen zárt (kategóriájában 15. lett), míg 22 km-en Endrédi Mátét a 12. pozícióban (7.) intették le.

Ugyanekkor Salgótarjánban bonyolította le a különleges kerékpáros kihívások szakértője, a KLND a Karancs-Medves Bringás Gravel kalandot. Gyönyörű környezetben zajlott a verseny, de a bringásoknak nem ok idejük volt nézelődni. A ZKSE-sek helyezései. Rövid táv (70 km, 1200 m szint), férfiak, felnőtt: 6. Pálmai Zsolt. Master: 2. Horváth Sándor. Hosszú táv (120 km, 1700 m), férfiak, master: 5. Dervalics Gábor.

Kőszegen a 15. Metrinwest citycross viadal következett, mely a versenyzőknek nem mindennapi próbatétel, a nézőknek pedig különleges élmény: az útvonal szűk utcákon, tereken, lépcsőkön, sikátorokban halad, de például várfalról is le kellett ugratni a kerékpárosoknak. A ZKSE a női és a férfi mezőnyben is elcsípte az abszolút első helyet, Bruchner Regina (felnőtt), illetve Dervalics Gábor (master2) jóvoltából. A további helyezések, nők, felnőtt: 3. Ádám Gabriella Sarolta. Férfiak, felnőtt: 5. Béres Bence. Freeride: 4. Farkas Péter. Ifjúsági: 2. Bruchner Máté, 3. Nemes Ferdinánd. Master1: 3. Varga Sándor.

Dervalics Gábor a Kőszegen megszerzett trófeával   Fotó: ZKSE

Végül pedig a ZKSE népes küldöttséggel vett részt a 16. Mapei Tour de Zalakaros fesztiválon, ahol a gyerekek szombati és a felnőttek vasárnapi versenyein is sok szép helyezést ért el. U9, fiúk: 2. Filó Dénes, 13. Nemes Vilmos József. Lányok: 2. Kanta-Csejtei Lili. U11, fiúk: 2. Kanta-Csejtei Bence, 3. Nemes Zsigmond Lőrinc. Felnőttek, férfiak, 18 évesek: 12. Forgács Patrik. 40-49 évesek: 4. Horváth Szabolcs, 5. Horváth Sándor, 6. Dervalics Gábor. 50-59 évesek: 16. Káldi István. Hosszú táv, férfi, 19-39 évesek: 45. Farkas Péter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában