Helyi sport

2023.10.29. 16:46

Sakk: a címvédő két győzelemmel kezdett

Hagyományosan egy helyszínen és dupla fordulóval kezdődött meg a sakkcsapatok Szuperligájának új szezonja. A címvédő nagykanizsai együttes két győzelemmel indította a sorozatot.

Kühne László

ASE Paks – Tuxera Aquaprofit NSK 3:7

Eredmények: Papp G.–Eljanov döntetlen, Berkes–Csigajev döntetlen, Ács–Balogh Cs. döntetlen, Sedlak–Kántor 0:1, Popovics–Antal 0:1, Kaczúr–Márkus döntetlen, Krstulovic–Medvegy döntetlen, Lizák–Aczél 0:1, Lázárné–Palczert 0:1, Tancsa–Gara A. döntetlen.

Rangadónak tekinthető összecsapással kezdték a szezont a tizenötszörös bajnok zalaiak a hátsó táblákon továbbra is bombaerős tolnai rivális ellen. A végeredmény alapján az várható, hogy a szezon során a Kanizsa az Ajkával fut majd versenyt az újabb aranyért.

Dunaharaszti MTK–Tuxera Aquaprofit NSK 3:7

Eredmények: Stevic–Eljanov 0:1, Grigoriants–Csigajev döntetlen, Jovanovics–Balogh Cs. döntetlen, Gonda–Kántor döntetlen, Csiki–Antal 0:1, dr. Flumbort–Márkus döntetlen, Popovics–Medvegy 0:1, Papp–Aczél 0:1, Böröcz–Palczert 0:1, Herpai–Gara A. 1:0.

Az összecsapás legfőbb érdekessége volt, hogy a Kanizsa korábbi játékosa, dr. Flumbort András az ellenfélnél foglalt helyet – és remizett Márkus Róberttel.
A bajnoki címvédő tehát kifejezetten jól, két szép győzelemmel kapta el a rajtot, ami mindenképp biztató a szezon folytatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában