Az utánpótlástól a legjobbakig

2024.05.09. 11:00

Quad országos bajnoki futamokat rendeztek a nagykanizsai krosszpályán - videó

Ismét országos bajnoki futamoknak adott otthont a helyi motokrosszpálya, ezúttal a quadosok számára rendezték meg az úgynevezett short-track quad, valamint a quadcross ob aktuális hazai fordulóját.

Kühne László

Látványos futamok zajlottak Nagykanizsán

Fotó: Gergely Szilárd

A nagyobb nyüzsgés nem volt véletlen tehát a krosszpályán, s tegyük hozzá, hogy a mezőny kiegészült számos ifjú tehetséggel is, mivel az ő kategóriáik számára is rendeztek izgalmas, a tudásukat próbára tevő körözéseket. És esetükben talán még hangosabb szurkolást hallhattunk a pálya nyomvonala mellől egy-egy parázs csata, vagy bravúros előzés alkalmával.

A programból persze a felnőtt mezőny sem maradhatott ki a futamaival, a résztvevők közül többen már pénteken megérkeztek a helyszínre. Az ország számos pontjáról jöttek versenyzők, de ott voltak a mezőnyben a házigazda Kanizsa Motocross Sportegyesület tagjai is. A nézők tanúsíthatják: az éles futamok résztvevői mindent megtettek a lehető legjobb eredményért.

Gyermek korosztályban a Devils SE versenyzője, Vass Vazul (Apex), a gyermek plusz kategóriában pedig a Kanizsa Motocross SE tagja, Földesi Krisztián (Yamaha) zárt az élen. Juniorban Szabó Dániel Zoltán (Yosku Racing Team; KTM), junior+-ban Borbás Dávid László (Balkan Power SE; Yamaha) neve mellé tüntethették fel az első helyezést, a nyílt kategóriák közül openben Klárik Szabolcs (Yosku; KTM), open D-ben Ádám Károly (Suzuki), 400cc-ben Illa Péter (KMSE; Suzuki) lett a legjobb. A Prestige kategóriában Régi István (Devils SE; KTM), UTV-ben Jugovits János József (KMSE; Polaris) állhatott fel az eredményhirdetéskor a dobogó tetejére.

A quadcross ágazat alatt MXQ1-ben Karsai Levente (Ocskó Lóerő SE; Yamaha), MXQ2-ben Mohácsi Zsófia (Dabuvia 125 SKE; Yamaha), MXQ2 D-ben pedig Németh Ákos (Yamaha) neve hangozhatott el a díjátadó alkalmával első helyezettként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában