Helyi sport

2023.10.29. 14:00

Pump track: új kerékpáros sorozat ZKSE ezüstéremmel

Ahogy egyre több úgynevezett pumpapálya létesül az országban, úgy növekszik a kerékpározás pump track szakágának népszerűsége is.

Varga Andor

Forrás: ZKSE

Az elmúlt szezonban Pannon Pump Track Kupa néven versenysorozatot is rendeztek, melynek viadalain 400 lelkes bringás vett részt az ország minden részéből. És egy közülük, az U11-es korosztályban érdekelt Nagy Balázs személyében a Green Zone-ZKSE színeiben állt rajthoz.
Egy pumpapája van a zalaegerszegi Alsóerdőn is: a körpályán döntött kanyarok és ugratók segítségével lehet fokozni a kerékpározás élményét. A kupasorozatban hat hasonló helyszínen rendeztek versenyeket, az összesítésben pedig Nagy Balázs (aki Pilisvörösváron és Szadán győzött, Dombóváron 2., Villányban 3., Etyeken pedig 7. lett) a 2. helyen végzett. Az egerszegi versenyző a szezon nyitányán, Turán még nem tudott indulni kerékpárral, ez volt a legfőbb oka, hogy az ezüstnél nem tudott fényesebb érmet szerezni.

A versenyeken (melyeken a résztvevők kétszer teljesítették az adott pályát és az elért időeredmények rangsoroltak) Nagy Balázs rollerrel is részt vett és szintén több elsőséget szerzett, ám itt összetett sorrendet nem hirdettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában