Kettesfogathajtó bajnok

2023.10.06. 10:00

Megvédte bajnoki címét Szalár Róbert

Sorozatban negyedik, míg összességében ötödik alkalommal lett Zala vármegye kettesfogathajtó bajnoka Szalár Róbert. A Zalalövő és Környéke Lovas Sport Egyesület versenyzője idén rendkívül magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt.

Gyuricza Ferenc

Szalár Róbert Zala vármegye ötszörös fogathajtó bajnoka Fotó: Gyuricza Ferenc

A Zala vármegyei kettesfogathajtó bajnokság a már kialakult hagyományoknak megfelelően ezúttal is a közelmúltban megtartott szentgyörgyvári versennyel ért véget. A záró forduló előtt Szalár Róbert előnye már 10 pontra növekedett, ami azt jelenti, hogy az ott elért eredménytől függetlenül újra övé a bajnoki cím. A fogathajtó ennek ellenére részt vett a 13 indulóval megrendezett versenyen, amit verőhiba nélkül meg is nyert. A második helyen csapattársa, Sántha Krisztián, a harmadikon a Savaria LSE sportolója, Novák Szabolcs végzett. A vadászhajtást a Marcaliból érkezett Magyar Zoltán nyerte, második a magyarszerdahelyi Lópici Gáspár LSE fogathajtója lett, Pózvék István, míg harmadik helyen a szentgyörgyvári Zala-Völgye LE tagja, Bagó Attila végzett.   

A Zala vármegyei kettesfogathajtó verseny CAN-C kategóriájának végeredménye: 1. Szalár Róbert, 2. Sántha Krisztián, 3. Pózvék István, 4. Kránicz Ferenc (Lópici Gáspár LSE), 5. Török Gyula (Kanizsa Lovasklub), 6. Pais Béla (Zalalövő). A CAN-D, azaz kezdő hajtó kategóriában Takács Boglárka (Lópici Gáspár LSE) lett a vármegyei bajnok. Ebben a versenysorozatban Németh Csaba (Kanizsa Lovasklub) végzett a második, s Csécs Flóra Kamilla (Szépmező LE Egervár) a harmadik helyen.  

A Zala Vármegyei Lovas Szövetség elnöke, Szalár Róbert lapunknak elmondta: csonka szezont éltek meg idén, hiszen a zalai lovassport két ikonikus alakját, a korábban országos bajnoki címet is szerzett Lebics Istvánt, valamint a Zalalövő és Környéke LSE korábbi elnökét, Radányiné Lebics Máriát is elvesztették, akiknek fájó hiányát nem lehet pótolni.  

A Zala vármegyei bajnokságban elért eredményeik alapján a CAN-C H2 kategóriás országos bajnoki döntőre – amit e hét végén rendeznek Tápiószentmártonban – Szalár Róbert, Sántha Krisztián és Pózvék István szereztek minősülést, míg a Megyék döntője elnevezésű, közelmúltbéli taliándörögdi versenyen csapatban Szalár Róbert, Sántha Krisztián és Pózvék István, egyéniben pedig Kránicz Ferenc képviselte Zalát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában