A sorozat folytatódik ősszel is

2023.10.17. 17:15

Hátsó Füves - Pusztaederics után Sormáson találkoznak

Szeptemberben nagy megtiszteltetés érte az Újra a pályán szervező csapatát, Hegedüs Enikőt és Szabó Zoltánt, hiszen beleolvadtak a Hátsó Füves futballmentőtúra programsorozatba. Ebben a minőségben első találkozójukat Pusztaedericsen tartották, szombaton - számolt be róla Hegedüs Erika.

Kerkai Attila

A minapi találkozó két csapatának közös csoportképe

Fotó: Hegedüs Enikő

A település lakossága nem éri el a kétszáz főt, a népesség lassan fogy, de a foci mindig is fontos szerepet játszott a falu életében. Napjainkban nincs ugyan nagypályás csapat, azonban kispályán még tartanak meccseket. A két öltözőt meghagyták, de a helyiség többi részében nyugdíjasoknak nappali klubot és közösségi részt - pingpongasztallal, edzőgépekkel, hogy maradjunk a sportnál  - alakítottak ki.

Pusztaedericsen 2000-ben alakult a futballcsapat és 2017-ig játszottak a megyei bajnokság III. osztály Nyugati csoportjában. Elmondásuk szerint a megalakulásukhoz, komoly társadalmi összefogásra volt szükség, de talán megérte a munka, mert a 2011/2012-es szezonban ezüstérmet szereztek. A csapat megszűnésének oka ugyanaz, mint az ország minden területén jellemző:  nem volt elegendő utánpótlás.

A meccs jó hangulatban zajlott, a hazai csapat nyert 2-1-re, közben pedig bográcsban főtt a finom csülkös babgulyás, melyet házi kenyérrel és kiflivel fogyasztottak el a csapatok az est végén. A foci után a Gutorföldi Néptáncegyüttes műsorát tekinthették meg a megjelentek, majd pódiumbeszélgetés következett Bóbics László sportújságíróval. Vendégei voltak Varga Béla polgármester, Jordán Zsolt helyi szervező, ők a meccsek hangulatáról, a csapat múltjáról, esetleges jövőjéről meséltek.

És hiába az ősz, a sorozat folytatódik: a  szervezők legközelebb 2023. 10. 28-án, szombaton Sormáson várják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában