Véget ért a 47. Lénárt László emlékverseny

2023.09.04. 15:29

Akár veterán tenisz Európa-bajnokságot is rendeznének Keszthelyen

A hétvégi döntőkkel véget ért a Szenior Tenisz Szövetség által rendezett 47. Lénárt László emlékverseny Keszthelyen. A Helikon Tenisz Centrum, a Helikon Tenisz Club és a SUN TC Ady utcai pályái minden résztvevő számára emlékezetes helyszínek maradnak.

Góth Imre

Az 50+ korosztály vegyespáros eredményhirdetése után Pongrátz Kristóf dr., Beck Katalin dr., Hrabina Éva, Emil Egerer, Bodnár Györgyi, Ciprian Cuceu és Bíbok Tamás versenyigazgató Fotó: Góth Imre

A közel kétszáz résztvevő, 15 országot képviselt, 30-tól 85 éves korosztályig, végeredményt pedig 47 számban hirdettek. Szép számmal indultak hölgyek is, a küzdelem pedig minden számban kiélezett volt. Nem volt elveszett labda, a játékosok mindent megtettek a győzelemért.

Köztük a keszthelyi Holló János is, a viadal állandó résztvevője.

– A 70+ korosztály páros számában indultunk Almai Jánossal – mondta el. – Élvezetes mérkőzéseket játszottunk, aminek nagyon örülök, akár csak a végén megszerzett ezüstéremnek. A döntőben már éreztem a korosztály fiatalabb játékosainál meglévő fizikai előnyt, de jövőre is szeretnék itt lenni a pályán.

– Nagyon nagy előnyt jelentett a Helikon Tenisz Centrum pályáinak megjelenése a versenyben – említette Bibók Tamás versenyigazgató, aki utalt rá: az idei viadal jobban sikerült az elmúlt évinél, javított a hangulaton, hogy az indulók szinte végig együtt lehettek. – A Helikon Hotelben közös vacsorát szerveztünk a résztvevőknek. Az itt szerzett tapasztalatok alapján jövőre a Covid vírus előtti kiegészítő programokat kicsit át kell szerveznünk. A nyaralási lehetőségek jobb kihasználása felé kell nyitnunk, a várossal közösen kell bemutatnunk a helyi adottságokat. A hajózás, illetve a helyi gasztronómiai értékek felvonultatása, vagy csatlakozás más rendezvényekhez mindannyiunk érdekét szolgálná. A szervezett városnézést, mint plusz gesztust értékelik a versenyzők és a velük érkező családtagok is.

Előszőr fordult elő, hogy a hivatalban lévő polgármester, vagyis Manninger Jenő is indult a versenyen.

– Szeretnének több korosztályos versenynek otthont adni – mondta a városvezető. – A gyerekek megnyerésében sokat segíthetne egy teniszakadémia alapítása. Az utánpótlás bázis nagy vonzó erővel bírna. Ki lesznek használva a pályák. A sokszoros Grand Slam torna győztes Paul McNamee indulása nagyon sokat jelentett a versenyünk értékelésében. Ígérte, ha módja lesz rá, jövőre is jönni fog és hoz magával csapattársat. A szervezésre mi is ráerősítünk majd, megkeressük a régi résztvevőket, főleg kelet Európát kell majd jobban megszólítanunk.

Erdei Csaba, a Szenior Tenisz Szövetség elnöke is dicsérte a létesítményeket:

– Nagyon örülünk a Helikon Tenisz Centrum pályáinak, elkezdhetjük újra felépíteni a versenyt 400 fő körüli mezőnyre. Kialakult egy minden igényt kielégítő helyszín, így gondolkodhatunk Európa-bajnokság keszthelyi rendezésében is. Erre legkorábban 2025-ben kerülhet sor. Szeretnénk több nagy tudású játékost is megnyerni, akik emelnék a színvonalat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában