A fejlődésük másoknak is feltűnt

2023.08.09. 14:57

Kiemelt akadémia partnere lett a Nova SE

Kerkai Attila

A minapi szerződés aláírásakor középen Csertői-Juhász Anita, balról szekeres Zoltán, jobbról a Nova SE női szakosztályának képviseletében Süket Ferenc

Forrás: Illés Akadémia

Együttműködési megállapodást kötött egymással az ADA-Nova SE és az Illés Akadémia, amit a minap írtak alá azt remélve, hogy mindkét fél számára előnyös lesz ez a kapcsolat.
A magyar női labdarúgásban is fontos, hogy az akadémiák adják a minőségi képzés bázisát kialakuljon a piramis-elv. Az Illés Akadémia is ezen elveket tartja szem előtt, és a Grassroots-klubok mellett további együttesekkel, klubokkal keresi a kapcsolatot törekedve arra, hogy Szombathely viszonylagos közelségébe essenek. Az Illés Akadémia női szakága korábban a Pápai ELC-vel, és az FC Ajkával kötött hasonló megállapodást, ezúttal pedig Csertői-Juhász Anita, a női szakág igazgatója a Novai SE-vel kötött szerződést írta alá.
Az ADA Nova SE elnöke, Szekeres Zoltán is örül ennek a lehetőségnek, főleg annak, hogy egy kiemelt akadémiával működhetnek együtt.
- Kis klubról lévén szó, óriási megtiszteltetés, hogy egyáltalán szóba jöhetett egy ilyen megállapodás egy kiemelt akadémiával - mondta el lapunknak a megállapodással kapcsolatban a Nova SE elnöke. - Főleg annak tükrében igaz ez, hogy igazából két éve működtetjük a leány utánpótlás szekciónkat. Minden fejlődési folyamatnak vannak dinamikusabban és lassabban emelkedő fázisai. Érdekes megvizsgálni ezt a folyamatot távolabbi perspektívából, mert mi, akik napi szinten benne vagyunk, helyben gyakran elég lassúnak érezzük a fejlődést. Holott, ha távolabb lépünk egy kicsit és megnézzük az infrastrukturális előre lépésünket, a szakembereink felkészültségét, a lányok teljesítményét a két évvel ezelőttihez képest, akkor egészen elégedettek lehetünk. Természetesen továbbra is fejlődni szeretnénk, éppen ezért köttetett meg ez a partneri megállapodás. Egyértelműen Nyugat-Magyarország legfejlettebb, legjobb szakember gárdájával rendelkező akadémiájához csatlakozhatunk. A legfontosabb, hogy a novai focista lányok profitálni tudjanak ebből az együttműködésből, amely közelről vizsgálva nyilván lassúnak fog tűnni, de távolabbról szemlélve akár meglehetősen gyors és bíztató is lehet mindkét fél számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában