Várják a kihívásokat

2023.08.02. 16:00

Hiába a nyár, nem pihennek a ZTE RK röplabdázói

Készülnek az újabb bajnoki évre a ZTE Röplabda Klub röplabdásai, akik nyáron sem unatkoznak, hiszen a szeptemberi kezdésig nyári tornák és edzőtábor is vár rájuk.

Kerkai Attila

A ZTE RK női röplabdacsapata, amelynél a többéves munka kezd beérni, hiszen a lányok fejlődése töretlen

Forrás: ZH

- Az elmúlt évad számos új kihívást, feladatot adott, például első alkalommal indítottunk U12-es csapatot - említette Dala Bernadett, a ZTE RRK elnöke. - Sajnos veszteség is ért bennünket, hiszen elvesztettük Tomanóczy Tibort, aki a felnőtt női csapatot edzette. Együttesünk második éve szerepel a Nemzeti Bajnokság másodosztályában. A bajnokság összetétele vegyesnek mondható, hiszen vannak csapatok, amelyek korábban az NB I.-ben is játszottak, de a többiekről is elmondható, hogy nagy versenyrutinnal rendelkeznek, több éve játszanak együtt ezen a szinten. A 2021-22-es bajnoksághoz képest fejlődött a csapat, hiszen jöttek a nyert szettek és mérkőzések is. Elmondható, hogy tanulóéveit tölti a csapat, és ezen bizony mindenkinek túl kell esnie. Lassan a ZTE Röplabda Klubnál hat-hét éve sportoló, egykor 11 évesen kezdő játékosok is kezdenek felnőni a feladathoz, így biztosítva a felnőtt csapat stabilitását. A sok befektetett munka idővel pedig megtérül. Hat utánpótláscsapatunk van, ezek a legutóbbi szezonban sokszor erőn felül teljesítettek, így mindannyian csoportjuk első négy helyezettje között voltak. A legjobb eredményt az U20-as fiú gárda érte el, amely második lett.

A következő szezonra történő előkészületek már zajlanak. Nyáron a strandröplabda-tornákon tartják erőnlétüket a ZTE RK sportolói is, illetve a női U20-as együttes játékosai egy hetes edzőtáborban vettek részt az olaszországi Cesenaticóban rendezett EuroCamp nemzetközi röplabda edzőtáborban. Az U15-U17-es csapatok augusztus végén a gyenesdiási edzőtáborban hangolódhatnak a szeptemberben induló bajnokságra.
Annyit még megtudtunk, hogy a 2023-2024-es bajnokságban szeretnék a ZTE RK-nál, ha minden csapatunk a tudásának megfelelően szerepelne, és egy osztállyal feljebb kerülne besorolásban, hiszen ez jelentené a fejlődés kulcsát is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában