A Göcsej Ring pilótája eddig "kimaxolta" a szezonját

2023.08.04. 19:00

Új sorozatba kapcsolódott be idén Lakatos Lénárd autóversenyző

Új sorozatba kapcsolódott be az idén Lakatos Lénárd autóversenyző, aki a Max Challenge Kupában vitézkedik, amely az autocross és más szakágak képviselőinek nyújt versenyzési lehetőséget.

Kerkai Attila

Lakatos Léránd úton a győzelem felé

Fotó: ZH

A főleg az Alföldi-régióban rendezett versenyeken, de külföldi helyszíneken is zajló sorozatban eddig már több futamot rendeztek, a kustánszegi Göcsej Ring pilótája pedig mondhatni, hogy eddig "kimaxolta" a szezonját.

Lakatos Lénárd két kategóriában is nevezett Suzuki 1300-as autójával, azaz az 1.4 köbcentiméteres, illetve az 1.6 köbcentiméteres géposztályokban. A Makón rendezett futamon nyert, méghozzá mindkét kategóriában, ráadásul úgy, hogy a második napra motort kellett cserélni autójában, de az éjszaka elég hosszú volt ahhoz, hogy mindez sikerüljön... A második, Szlovákiában, Molcán rendezett versenyen az 1.4-es géposztályban sikerült az élen végeznie, majd következett Kecel. Itt sem volt zökkenőmentes a versenye, hiszen az első nap három defektet kapott és kitört az egyik első kereke, de sikerült "összedrótozni" az autóját, így itt is megnyerte mindkét kategória küzdelmét.

A sorozat nem ért véget, Szerbia, Szlovákia és még két magyar helyszín zárja versenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában