Nagyon vágynak az első győzelemre

2023.08.12. 08:30

Az FC Nagykanizsa idegenben, a ZTE FC II. itthon játszik

A labdarúgó NB III. sorozata tíznapos szünetet követően folytatódik, hiszen a múlt hétvégén nem rendeztek fordulót a MOL Magyar Kupa küzdelmei miatt.

Kerkai Attila

Gombos Zsolt bízik csapata első sikerében

Fotó: Szakony Attila

A zalai együttesek közül szombaton az FC Nagykanizsa a Dunaújváros vendége lesz, a vasárnapi „matinén” pedig a ZTE FC II. a Csornát fogadja.
A Délnyugati csoportban a FC Nagykanizsa-Dunaújváros találkozót szombaton (16.00) rendezik, amely a házigazda kérése volt, de persze elsőként Gombos Zsoltot, a dél-zalaiak szakvezetőjét arról kérdeztük, leülhet-e a kispadra. 

Mint korábban beszámoltunk róla, Gombos Zsoltot a legutóbbi, Iváncsa elleni hazai találkozón állította ki a játékvezető. Később kiderült, hogy két mérkőzéses eltiltás kapott, ám a büntetést megfellebbezték a kanizsaiak. Mindez nem vezetett eredményre, hiszen a fellebbezés későn érkezett be a szövetségbe, de amúgy sem igazán ez áll a fókuszban a dél-zalaiaknál.

  A piros lap miatt eleve egymeccses eltiltás jár, úgyhogy a Dunaújváros ellen semmiképp nem ülhettem volna le a kispadra – jelezte Gombos Zsolt, amikor megkerestük. – Erre a mérkőzésre tehát úgy készülünk, hogy nem leszek ott a kispadon, és mint kiderült, a következőn sem. Ugyanakkor most kizárólag a Dunaújváros elleni mérkőzésre fókuszálunk, hiszen nagyon szeretnénk nyerni. A bajnokságban eddig két döntetlenünk van, lélektani szempontból is fontos lenne az első sikert ünnepelni. Ellenfelünk fiatal együttes, lelkes és lendületes csapat Dobos Barna irányításával. A Magyar Kupában a Baranya vármegyei I. osztályban szereplő Bóly együttesét kapta a Nagykanizsa, amivel kapcsolatban Gombos Zsolt elmondta: számukra kötelező a továbbjutás, de az még odébb van, hiszen augusztus 26-án rendezik az MK újabb fordulóját.

Az NB III Északnyugati csoportjában vasárnap 11 órakor fogadja a ZTE FC II. egyik régi ismerősét, a Csornát. Azért régi ismerős, hiszen továbbra is egy csoportban szerepelhetnek az egerszegi fiatalok a kisalföldiekkel. Koller Zoltán együttese egyelőre nem szerzett pontot a bajnokságban, de hazai pályán az egy győzelemnél járó Csorna ellen akár meg is lehet az első siker. A Csorna egyébként visszatér Zalába, hiszen egy hete a Magyar Kupa keretében mérkőzött meg a Teskánddal, és csak nagy nehézségek árán, gyakorlatilag a lefújás előtt szerzett ollózós találattal jutott tovább Németh Szabolcs csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában