Elsőként a Horhosok útjára léptek

2023.08.18. 15:40

A Zalai Dombok Trail ősszel folytatódik

A TRIÓ Egerszeg ZTC az idei esztendőben egy három fordulós terepfutóversenyt rendez, amely elsődlegesen szabadidős sportolóknak – futóknak, túrázóknak – kínál versenyzési lehetőséget, de persze igazolt sportolók is indulhatnak.

Kerkai Attila

A képen az abszolút győztesek, Gorza István, Góra Máté és Horváth Krisztián

Fotó: ZTC

Zalai Dombok Trail 2023 névre keresztelt sorozat helyszínei és az útvonalak az a megyeszékhelyi önkormányzat által kialakított túraútvonalakra épülnek. Az első versenyen máris túljutott a mezőny, hiszen a ZTC a tájfutó egyesület a Horhosok útjára várta az indulókat. A túraútvonal 3 távja közül – 8 km, 13,9 km, 23,1 km – választhattak a nevezők és az útvonalat a szervezők teljes hosszában megtisztították, míg a túraútvonal táblázását szalagozással egészítették ki. A verseny valamennyi távjára neveztek futók, míg a rövidebb távra nagyobb számban túrázók is.

Eredmények, kategóriagyőztesek:

Zöld (8 km). Újonc: Bokány Dénes (TRIÓ Egerszeg ZTC) és SIfter Regina (TRIÓ Egerszeg ZTC). Ifjúsági: Véber Dominik (TRIÓ Egerszeg ZTC) és Antal Katalin (TRIÓ Egerszeg ZTC). Felnőtt – Szemes Bence (Zalaegerszeg) és Konczos Márta (Győr). Szenior – Horváth Krisztián (Kőszeg) és Bodnár Barbara (Zalaegerszeg)

Kék (13,9 km). Ifjúsági: Hörcsök Máté (TRIÓ Egerszeg ZTC) és Hörcsök Boglárka (TRIÓ Egerszeg ZTC). Felnőtt: Gorza István (Zalaegerszeg) és Papp Ágnes (Zalaegerszeg). Szenior: Garami Árpád (Szombathely) és Tornyos Judit (Zalaegerszeg).

Piros (23,1 km). Felnőtt: Góra Máté (Zalaegerszeg) és Horváth Lilla (Zalaegerszeg). Szenior: Mihalicz Csongor (Tófej) és Goózné Győrffi Barbara (Balatonboglár).

A következő verseny novemberben a Tölgyek útja túraútvonalon kerül lebonyolításra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában