Egyéni csúcsok és egy érem

2023.07.28. 19:00

Jól szerepeltek a Zalaco-ZÚK úszói, Sándor Sarolta ezüstöt hozott haza

Szegeden rendezték meg az idei országos bajnokságot a Cápa-korosztályú úszók számára, azaz a 11 éves lányok, és a 12 éves fiúk részére. A Zalaco-Zalaegerszegi Úszóklub ezúttal három versenyzőt indított az év számukra legfontosabb versenyén és egy érmet is hazahoztak a fiatalok.

Kerkai Attila

Balról Balogh Áron, középen Sándor Sarolta, aki érmet hozott haza és Lewiczki Hana Giselle

Forrás: Zalaco-ZÚK

Mi sem bizonyítja jobban az egerszegiek jó felkészítését és az úszók motivációját, mint az, hogy mindhárom versenyző, szinte minden versenyszámában egyéni csúccsal ért célba. Az első nap előfutamaiban Balogh Áron és Sándor Sarolta 50 m-es gyorsúszásban a középmezőnyben végzett, Lewiczki Hana Giselle pedig 13. lett 200 m pillangón. Döntőbe Sándor Sarolta került ezen a napon, méghozzá 800 m-es gyorsúszásban, melyben az előkelő 5. helyen csapott célba 10:10.25 perces idejével.

A második nap is jól kezdődött Sándor Sarolta számár, hiszen 400 m gyorson bejutott a fináléba, melyben saját egyéni csúcsát tovább faragta (5:00.70), ami az 5. helyezésre lett elég.

A harmadik versenynap további izgalmakat tartogatott. Sándor Sarolta ismét a döntőbe kvalifikálta magát, ezúttal 200 m gyorson, és újra megjavította egyéni legjobbját (2:27.92) és a 6. helyen csapott célba. Lewiczki Hana Giselle ezen a napon 400 m vegyesen úszott kiválóan (5:58.74), amivel a 12. helyet szerezte meg.

Az ob utolsó napján Balogh Áron 100 m gyorson úszott jó időt (1:09.20), de nem jutott döntőbe, ahogy a szintén egyéni csúcsot úszó (2:54.83) Lewiczki Hana sem 200 m háton. Az addig még érem nélküli ZÚK úszóknak pedig nem kellett sokat várni, hogy dobogós helyezést ünnepeljenek. Sándor Sarolta az 1500 méteres gyorsúszásban remekül versenyezve, 19:12.03 perces időeredménnyel megszerezte az egerszegi Cápa-különítmény egyetlen érmét, egy ezüstöt.

A fiatalok edzője, Horváth Tamás elégedett volt, hiszen mindhárom tanítványa az év legfontosabb versenyén tudta megúszni egyéni legjobb idejét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában