Az U20-as korosztály országos bajnokságán

2023.07.18. 18:00

Egy ezüst és egy bronz a zalai atlétáknak

Újabb országos bajnokságot rendeztek az atléták számára, akiknél ezúttal az U20-as korosztály képviselői döntöttek a bajnoki érmek sorsáról. Ezek közül kettő Zalába került, egy Keszthelyre, egy pedig Zalaegerszegre.

Kerkai Attila

A képen a ZAC fiataljai, balról Kovács Anna Mária, Kerkai Bence, Bali Krisztina és Molnár Loretta.

Fotó: ZH

Szolnok volt a helyszíne az U20-as korosztály idei országos bajnokságának, ahol a Zalaszám-ZAC és a Keszthelyi VDSE sportolói is rajthoz álltak. Két érmet hoztak haza a zalaiak, az egyiket a keszthelyi Kusztor Virág szerezte, aki hármasugrásban 11,87 méterrel ezüstérmes lett, távolugrásban pedig Csikós József edző tanítványa negyedikként zárt. A Zalaszám-ZAC atlétáig közül Molnár Loretta diszkoszvetésben új egyéni csúccsal (34.86 m) a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ugyanő súlylökésben kilencedik lett. Kerkai Bence súlylökésben és diszkoszvetésben is (néhány centiméterrel lemaradva a döntőről) a kilencedik helyen zárt. Edzőjük Bognár Szabolcs. A magasugró Bali Krisztina 155 centiméteres eredményével az 5. helyet szerezte meg, míg a sprinter Kovács Anna Mária a legrövidebb számban, azaz 100 méteren az értékes negyedik helyen ért célba. Edzőjük: Kámán Ferenc.
A zalai atléták jobb eredményei. U20. Nők. 100 m: 4. Kovács Anna Mária (Zalaszám-ZAC) 12,87. Magasugrás: 5. Bali Krisztina (Zalaszám-ZAC) 155. Hármasugrás: 2. Kusztor Virág (Keszthelyi VDSE)11.87. Távolugrás: 4. Kusztor Virág (Keszthelyi VDSE) 530, 9. Bali Krisztina (Zalaszám-ZAC) 499. Diszkoszvetés: 3. Molnár Loretta (Zalaszám-ZAC) 34.86. Súlylökés: 9. Molnár Loretta (Zalaszám-ZAC) 8.47. Férfiak. Súlylökés: 9. Kerkai Bence (Zalaszám-ZAC) 12.78. Diszkoszvetés: 9. Kerkai Bence (Zalaszám-ZAC) 36.99.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában