A Hír-Sat és a Szentendre az idei bajnok

2023.07.30. 18:54

A strandkézilabdázók országos döntője izgalmas és jó meccseket hozott a vonyarci homokban (fotógaléria)

A hétvégén nem csak nyári örömök voltak a főszereplők a vonyarcvashegyi Lidó-strandon, hanem a Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság női és férfi döntőjének is otthont adott a népszerű Balaton-parti strand. Az időjárás persze felemás arcát mutatta, de így is jó szórakozást nyújtott a bajnokság fináléja mindazoknak, akik nyomom követték.

Kerkai Attila

Látványos mérkőzések, izgalmas csaták, ezek jellemezték a teljes hétvégét a vonyarci pályákon

Fotó: Pezzetta Umberto

Pénteken kezdődött, majd szombaton folytatódott a csoportmeccsek sorozata és ami közös volt az első két napban, az az, hogy hamisítatlan nyári időben zajlottak. Különösen szombaton, amikor szinte csordultig megtelt a Lidó-strand területe, így nagyon sok érdeklődőt is vonzottak a strandkézilabda-pályán zajló események. Apropó helyszín. Vonyarcvashegy a tavalyi esztendő után idén is házigazdája volt az eseménynek, hiszen a sportág számára kifogástalan körülményeket tudtak teremteni a szervezők a csapatoknak, melyek már valóban a legjobbak voltak, hiszen a vonyarci döntőbe az előző fordulók összesítése után már csak a legjobban szerepeltek vehettek részt.

Úgy hölgyeknél, mint a férfiaknál is két-két csoportban kezdődtek a küzdelmek, szombat estére pedig kialakult a sorrend is. A férfiaknál az A-csoportban hibátlan mérleggel a Hír-Sat BHC végzett az élen, míg a B-jelű hatosban a Salgótarjáni Strandépítők BHC ugyancsak százszázalékos teljesítménnyel zárt. A hölgyeknél az A-csoportban az OVB Beach Girls, a B-csoportban a Multichem Szentendrei NKE végzett az élen, a szintén hibátlan mérleggel.

Vasárnap vett aztán gyökeres fordulatot az esemény, és nem csak amiatt, mert már a keresztjáték következett. Az éjszaka érkezett hidegfront nyomán tovatűnt a nyári hangulat, esővel indult a nap és lehűléssel. Előkerültek a hosszú ujjú mezek és sztreccsnadrágok, de persze akadtak, akik ragaszkodtak továbbra is a rövid verziókhoz… Szerencsére viszont, hogy  kora délutánra ismét kisütött a nap, így  újra a nyári hangulat vette körbe az eseményt.  Kora estére pedig bajnokokat köszöntöttek. A nőknél a Multichem Szentendrei NKE a döntőben 2:0-ra győzte le az OVB Beach Girls együttesét. A férfiaknál a keszthelyi kötődlésű Hír-Sat BHC szintén 2:0-ra nyert a Squadra Buda ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában