Osztályozó a labdarúgó NB III-ba kerülésért, 2. mérkőzés

2023.06.11. 19:50

Két kiállítás is sújtotta a Semjénházát, a Dunaföldvár ismét győzött

Vasárnap este lejátszották a labdarúgó NB III-ba kerülését kiírt osztályozó-mérkőzések visszavágóit. A Zala megyei bajnok Semjénháza a múlt heti, hazai veresége után már csak a tisztes helytállásban bízhatott a tolnai győztes Dunaföldvár FC otthonában, de ezen a találkozón is kikapott, ráadásul kettős emberhátrányban. A Dunaföldvár 10-2-es összesítéssel jutott fel az NB III-ba.

Kerkai Attila

A világoskékben játszó Dunaföldvár odahaza is biztosan győzött Fotó: Molnár Gyula/Mediaworks

Dunaföldvár FC– Semjénháza 6-1 (2-1)

Dunaföldvár, 200 néző. Jv.: Zierkelbach.

Dunaföldvár: Hompóth L.  – Kónya K., Kószó (Hompóth D., 55.),  Horváth A., Kun – Petneházi (Márkvárt P., 46.), Dorogi, Fröhlich R.  – Szedmák (Rabi, 76.), Gellén (Godslove, 76.), Puskás Z. (Havasi, 55.). Vezetőedző:  Varga Balázs.
 

Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Bagó Be., Kapuvári, Schuller, Horváth P. (Dobri, 46.) – Pápai M., Kozári (Bagó Bá., 46.), Domján, Csongár – Kőrösi (Korcsmáros, 82.), Kovács P. Edző: Kovács Imre.

Gólszerzők: Gellén (3., 62., 66.), Kun (29.), Rabi (79.), Havasi (82.), illetve Pápai (17.)

Kiállítva: Kapuvári (36.), Domján (52).

A múlt vasárnap lejátszott első mérkőzésen a Dunaföldvár 4-1-re nyert Semjénházán, ami azért kellően biztos alapot adott a Tolna megyei csapatnak arra, hogy kellő önbizalommal várja a visszavágót. Ami a Semjénházát illeti, Kovács Imre most vasárnap újabb két játékosára nem számíthatott, de mint a szakvezető előzetesen elmondta, mindenképpen az lesz a céljuk, hogy tisztességgel helytálljanak.

Az első félidő zalai szempontból nem alakult rosszul, hiszen a hazai vezetés után a Semjénháza egyenlített, majd ismét a hazaiak jutottak előnyhöz, miközben egy kiállítás után a Semjénháza létszáma megfogyatkozott. A második 45 perc elején újabb csapás érte a zalaiakat, hiszen az újabb kiállítás után kettős emberhátrányba kerültek. Így már nagyon nehéz dolga volt Kovács Imre együttesének, az előnyt pedig maximálisan kihasználta a Dunaföldvár.

Kovács Imre, a Semjénháza szakvezetője így értékelt:

- Azt mondom, hogy a 6-1-es végeredmény sok, de az első kiállításig pariban voltunk az ellenféllel. A második kiállítás után még nehezebb helyzetbe kerültünk, és sajnálom, hogy végül nem sikerült a tisztes helytállás, amire készültünk. A játékosoknak azt mondtam, emeljék fel a fejüket, ez így alakult... Az első kiállítás szerintem talán még sárgát sem ért, a második jogos volt. Két hét múlva lesz a csapat bajnoki bankettje, addig mindenki eldönti a hogyan továbbot...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában