Tizenöt évig volt a Zala megyei futball első számú vezetője

2023.06.30. 15:06

Józsi György helyét Szekeres Szabolcs veszi át az igazgatóság élén

Pénteken hivatalosan is elköszönt Józsi György, az MLSZ Zala Vármegyei Igazgatóságának igazgatója, hiszen július elsejétől új vezetője van a szervezetnek Szekeres Szabolcs személyében.

Kerkai Attila

A legidősebb megyei igazgató adja át a helyét a mostantól legfiatalabbnak: Józsi György és Szekeres Szabolcs pénteki, „átadást” jelképező kézfogása

Fotó: Kerkai Attila

Józsi György tehát átadja a stafétát, amiről elmondta, jó szívvel teszi. A korábbi NB I-es ZTE labdarúgó és későbbi sportvezető 2008. április 18. óta állt a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség élén, majd amikor a a hazai labdarúgásban megtörtént a szervezeti átalakulás, és létrejöttek az MLSZ területi szervezetei – vagyis az igazgatóságok – 2011. január elseje óta Józsi György vezette az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságát. A labdarúgáson belül országosan elismert sportvezetőnek a pénteki volt az utolsó munkanapja, aki elárulta: már januárban jelezte az MLSZ vezetésének, hogy átadja a stafétát másnak.

– Az év elején kértem a szövetség elnökét, hogy koromra való tekintettel szeretném, ha új igazgatót nevezne ki – árulta el Józsi György a váltás hátteréről. – Akkor a nyári időpontban egyeztünk meg, mire lezajlanak az aktuális bajnokságok. Ennek most jött el az ideje. Szekeres Szabolcs minden feltételnek megfelel, hogy irányítsa a megye labdarúgását. Lassan két éve dolgozunk együtt vele, úgyhogy ismertük őt. Könnyű szívvel adom át neki ezt a feladatot, és jó szívvel gondolok vissza mindazokra, akik 2008, majd aztán 2011 után segítették az én munkámat.

Szekeres Szabolcs a sportvezetői munkáját az egyetem elvégzése után előbb a PMFC, majd idehaza a ZTE FC labdarúgócsapatánál folytatta, és másfél éve dolgozik a megyei igazgatóságon. Vagyis, Zala labdarúgásának szereplői számára nem lesz ismeretlen a személye.

– Természetesen nagy kihívás lesz vezetni a megyei igazgatóságot és olyan örökséget veszek át, aminek meg kell felelni – mondta az új megyei igazgató. – Úgy érzem, hogy ez sikerülni fog, hiszen remek kollégákkal dolgozhatok továbbra is, akik a saját területükön az élen járnak. Ez alatt a bő másfél év alatt, amióta itt dolgozom, igyekeztem mindent ellesni abból a munkából, ami az igazgatói munkával jár, és remek példát követhetek.

A 36 esztendős Szekeres Szabolcs személyében az ország legfiatalabb megyei igazgatója áll szombattól munkába, Józsi György pedig a 74 esztendejével, mint a legidősebb igazgató adta át a stafétát utódjának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában