Sport

2023.06.18. 12:00

Előreléptek a szenior tenisz világranglistán

A horvátországi Veli Losinjban rendezték meg a szenior teniszezők európai versenysorozatának egyik állomását, melyen a Kanizsa TC két tagja is rajthoz állt.

Kühne László

Hofstadter Lajos és Baranyás Zoltán sok tapasztalattal gazdagodott Horvátországban

Fotó: Kühne László

Hofstadter Lajos a 75+ korosztályban előbb nehéz küzdelemben győzött egy német ellenféllel szemben, majd a nyolc között kikapott az amerikai Jan Kofoltól. Baranyás Zoltán népesebb mezőnyben szerepelt a 65+ kategóriában, hiszen 32-es táblán kezdte a küzdelmeket, ahol viszonylag sima győzelet aratott egy román (és a korosztályos világranglistán 379.) riválissal szemben. A folytatásban az említett rangsorban hatodik belga Pierre Godfroid következett számára, aki jobb volt nála, s így a kanizsai nem került a nyolc közé. Baranyás Zoltánnak párosban egy mérkőzés jutott: Szávai Tibor oldalán kikapott egy esélyesebb francia tandemtől. Az elért helyezéseknél fontosabb, hogy a világranglistán Hofstadter a 26., Baranyás pedig a 660. helyre lépett előre.

– Nincs szégyellni valónk, jó meccseket játszottunk és sok tapasztalattal gazdagodtunk – mondta Baranyás Zoltán. – Remélem, jövőre többen is eljönnek a versenyre megméretni magukat Kanizsáról. A seregszemle lebyonyolításában közreműködött a Magyar Szenior Tenisz Szövetség is és a népes hazai küldöttség tagjaitól sok segítséget is kaptunk a viadal során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában