Sorsoltak a konferencia-ligában

2023.06.21. 13:34

Az NK Osijek lesz a ZTE FC ellenfele, Sajbán Máté is aláírt

Szerdán az UEFA központjában, a svájci Nyonban megtartották az európai labdarúgó kupák selejtezőinek második fordulós sorsolását, melyben már a ZTE FC együttese is érdekelt volt. Az Európa Konferencia-liga selejtezőjének második körében a kupagyőztes ZTE FC a horvát bajnoki bronzérmes NK Osijekkel találkozik.

Kerkai Attila

Forrás: ZH-Arhcívum

Az európai szövetség nyoni székházában megtartott szerdai sorsoláson eldőlt, hogy az újoncként magyar bajnoki ezüstérmes Kecskemét a lett Rigával vagy az izlandi Víkingur Reykjavíkkal csap össze, míg az NB I.-ben harmadik Debreceni VSC az örmény Alaskert és a montenegrói Arszenal Tivat párharcának továbbjutójával mérkőzik meg. A ZTE FC-nek olyan ellenfél jut, amely egyre erősebb hazája bajnokságában, és mint tudjuk, a horvát futball reprezentánsai a világ élvonalában vannak. Az Eszék csapata nem ismeretlen idehaza sem, sőt, a ZTE FC is számtalanszor találkozott már az Osijekkel a felkészülési időszakokban. Az sem véletlen, hogy Egerszegen több labdarúgó is megfordult az elmúlt években, akik Eszékről érkeztek kölcsönbe, s hogy csak a legutóbbi időszakot idézzük fel: Eros Grezda is így került a ZTE FC-hez vagy Josip Spoljaric, illetve Sime Grzan.
Az első találkozót július 27-én Eszéken rendezik, a visszavágót augusztus 3-án Zalaegerszegen. 
A sorsolást követően Boér Gábort, a ZTE FC vezetőedzőjét kérdeztük arról, miként értékeli a sorsolás eredményét.
- Amikor kiderült, hogy kik lehetnek az ellenfeleink, nagyon nem tudtam volna úgymond könnyű ellenfelet választani - kezdte evvel Boér Gábor. - Az Eszék együttese ráadásul a horvát bajnokság kiemelkedő csapata, amely az utóbbi években felzárkózott közvetlenül a Hajduk-Dinamo páros mögé. Óriási fejlődésen megy át a klub és a csapat is, így nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük. Nekünk az lesz a feladatunk, hogy felkészüljünk az NK Osijekből és mindent megtegyünk, hogy meglepetést okozzunk. Ha a futballban járatosakat kérdezik, általában azt mondják, hogy mindig jobb idegenben kezdeni, de ez főleg akkor igaz, ha valóban olyan eredmény születik az első meccsen, ami reményt ad a visszavágóra. Ez a célunk.
És akkor a sorsolás végére marad egy újabb bejelentés is a ZTE FC-nél, ugyanis Sajbán Máté is a kék-fehérekhez szerződik. A 27 éves, a legutóbbi három szezont a Paksi FC-nél töltő, támadóként és középpályásként is bevethető Sajbán Máté kettő plusz egyéves megállapodást kötött a ZTE FC-vel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában